Sosiaali- ja terveydenhuollon tietosuojaseminaari Hämeenlinnassa 21.‒22. marraskuuta

TSV 23.8.2017 9.57
Uutinen

Sosiaali- ja terveydenhuollon vuotuinen tietosuojaseminaari järjestetään 21.‒22. marraskuuta Hämeenlinnan Aulangolla. Seminaari on tarkoitettu kaikille, jotka ovat työssään tai luottamustoimessaan tekemisissä sosiaali- ja terveydenhuollon tietosuoja-asioiden kanssa. Tapahtuma on suunnattu myös sosiaali- ja terveydenhuollon alan johdolle. Seminaarin aiheena on muun muassa sote- ja maakuntauudistus henkilötietojen käsittelyn näkökulmasta.

Seminaarin ensimmäisenä päivänä käsitellään sosiaali- ja terveydenhuollolle yhteisiä tietosuoja-asioita, kuten tietosuoja-asetuksen soveltamiseen valmistautumista sekä potilas- ja asiakastietojen käytönvalvontaa. Päivän aikana kuullaan myös sosiaali- ja terveysministeriön lainsäädännön ajankohtaiskatsaus. Katsauksen aiheena on muun muassa sote- ja maakuntauudistus: sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaki sekä valinnanvapauslaki henkilötietojen käsittelyn näkökulmasta. Iltapäivällä järjestettävässä paneelissa keskustellaan johdon vastuusta tietosuojan ja tietoturvan toteuttamisessa.

Toisen seminaaripäivän aiheita ovat Kanta-palvelujen ajankohtaiset asiat sekä tietoturvan ja tietosuojan jalkauttaminen henkilöstölle. Lisäksi aamupäivällä järjestetään erilliset osiot terveydenhuollon ja sosiaalihuollon erityiskysymyksistä. Yksi seminaarin tavoitteista on auttaa muutoksiin valmistautumisessa.

Tilaisuuden järjestäjinä toimivat tietosuojavaltuutetun toimiston sosiaali- ja terveydenhuollon tietosuojan ohjausryhmät (Tellu ja Sohvi). Ohjelman suunnittelusta ovat vastanneet yhteistyössä tietosuojavaltuutetun toimisto, Suomen Kuntaliitto, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri, Hämeenlinnan kaupunki ja FCG Koulutus.

Lisätietoja:

Ohjelma ja ilmoittautuminen Finnish Consulting Groupin sivuilla