Ajankohtaista

Euroopan tietosuojaneuvostolta tiedonanto yrityksiä sitovista säännöistä brexitin lähestyessä

Euroopan tietosuojaneuvosto on laatinut tiedonannon toimenpiteistä, joihin tietosuojaviranomaisten ja yrityksiä koskevia sitovia sääntöjä (BCR, Binding Corporate Rules) käyttävien organisaatioiden on ryhdyttävä ennen brexit-siirtymäkauden päättymistä. Toimenpiteet koskevat niitä yrityksiä, joiden BCR-sääntöjen johtavana valvontaviranomaisena toimii tällä hetkellä Britannian tietosuojaviranomainen.

Näytä lisää
Uutinen 27.7.2020 11.36
Euroopan tietosuojaneuvosto on julkaissut vastauksia yleisimpiin kysymyksiin Schrems II -tuomiosta

Tietosuojanevoston laatimien vastausten on tarkoitus selventää yleisimpiä tietosuojaviranomaisille esitettyjä kysymyksiä EU-tuomioistuimen ratkaisusta C-311/18 eli niin sanotusta Schrems II-tuomiosta.

Näytä lisää
Uutinen 24.7.2020 17.06
Euroopan tietosuojaneuvosto hyväksyi ensimmäisen osan ohjeesta koskien oikeutta tulla unohdetuksi hakukoneiden tuloksissa

Euroopan tietosuojaneuvosto on hyväksynyt ensimmäisen osan ohjeesta, joka käsittelee rekisteröidyn oikeutta tulla unohdetuksi hakukoneisiin liittyvissä tapauksissa. Ohjeistusta on tarkoitus soveltaa tilanteissa, joissa rekisteröidyt pyytävät oman nimensä tuottamien hakutulosten poistamista hakukonepalvelun tarjoajalta.

Näytä lisää
Tiedote 23.7.2020 9.25

Reijo Aarnion blogi

Voiko henkilötietoja siirrättää viranomaisilta yksityiselle sektorille?

8.6.2020

Voiko henkilötietoja siirrättää viranomaisilta yksityiselle sektorille?

Kysymystä pohdittiin syvällisesti, monipuolisesti ja tavoitehakuisesti valtiovarainministeriön ja tietosuojavaltuutetun toimiston kesäkuun alussa järjestämässä Round Table -tapaamisessa. Vallitseva käsitys on, ettei GDPR ole tällä hetkellä kysymyksen tilanteissa toimiva instrumentti. Tarvittaisiin jotain muuta – ja ehkä vähän uutta ajatteluakin.

Näytä lisää