Ajankohtaista

Yritykselle seuraamusmaksu sähköisen suoramarkkinoinnin harjoittamisesta ilman ennalta annettua suostumusta ja rekisteröidyn oikeuksien laiminlyönnistä

Tietosuojavaltuutetun toimiston seuraamuskollegio on määrännyt Acc Consulting Varsinais-Suomelle (Independent Consulting Oy) hallinnollisen seuraamusmaksun sähköisten suoramarkkinointiviestien lähettämisestä ilman ennalta annettua suostumusta ja rekisteröidyn oikeuksien noudattamatta jättämisestä. Yritys ei ollut vastannut rekisteröityjen oikeuksia koskeviin pyyntöihin tai toteuttanut niitä, eikä se pystynyt osoittaman käsitelleensä henkilötietoja lainmukaisesti.

Näytä lisää
Tiedote 5.8.2020 10.51
Euroopan tietosuojaneuvostolta tiedonanto yrityksiä sitovista säännöistä brexitin lähestyessä

Euroopan tietosuojaneuvosto on laatinut tiedonannon toimenpiteistä, joihin tietosuojaviranomaisten ja yrityksiä koskevia sitovia sääntöjä (BCR, Binding Corporate Rules) käyttävien organisaatioiden on ryhdyttävä ennen brexit-siirtymäkauden päättymistä. Toimenpiteet koskevat niitä yrityksiä, joiden BCR-sääntöjen johtavana valvontaviranomaisena toimii tällä hetkellä Britannian tietosuojaviranomainen.

Näytä lisää
Uutinen 27.7.2020 11.36
Euroopan tietosuojaneuvosto on julkaissut vastauksia yleisimpiin kysymyksiin Schrems II -tuomiosta

Tietosuojanevoston laatimien vastausten on tarkoitus selventää yleisimpiä tietosuojaviranomaisille esitettyjä kysymyksiä EU-tuomioistuimen ratkaisusta C-311/18 eli niin sanotusta Schrems II-tuomiosta.

Näytä lisää
Uutinen 24.7.2020 17.06

Reijo Aarnion blogi

Tellun ja Sohvin historiaa – tietosuoja moniammatillisen yhteistyön kysymyksiä ratkaisemassa

7.8.2020

Tellun ja Sohvin historiaa – tietosuoja moniammatillisen yhteistyön kysymyksiä ratkaisemassa

Vanha ja valitettavasti kovin usein oikeaan osuva viisaus on, että lakimiehen ja IT-osaajan jutellessa keskenään kumpikaan ei ymmärrä toisiaan. Kun joukkoon lisätään terveydenhuollon ammattilaiset, on soppa valmis. Tätä aikanaan ajatellessani totesin, että tietosuojaan liittyvät kysymyksethän ne ainakin sitä tuskaa aiheuttivat. Toisaalta henkilötietojen suoja, ja tarkkaan ottaen myös salassapitoasiat, olivat se kaikkia yhdistävä liima. Eri alojen ihmiset oli vain saatava puhumaan samaa kieltä ja ymmärtämään toisiaan. Ymmärrystä ovat kiistatta välillä koetelleet myös hallintohyrrän pörinät.

Näytä lisää