Ajankohtaista

Neuvoja tietovuodon kohteeksi joutuneille

Keskusrikospoliisi tutkii Psykoterapiakeskus Vastaamoon kohdistunutta tietomurtoa. Kiristysviestejä on lähetetty myös tietovuodon uhreina oleville yksityisille henkilöille. Kokosimme alle neuvoja tietovuodon kohteeksi joutuneille.

Näytä lisää
Tiedote 25.10.2020 18.22
Apulaistietosuojavaltuutettu määräsi Psykoterapiakeskus Vastaamon ilmoittamaan tietomurron kohteeksi joutuneille asiakkailleen henkilökohtaisesti

Apulaistietosuojavaltuutettu määräsi tietomurron kohteeksi joutuneen Psykoterapiakeskus Vastaamon ilmoittamaan rekisteröidyille tietoturvaloukkauksesta henkilökohtaisesti ilman aiheetonta viivytystä. Apulaistietosuojavaltuutettu katsoo, ettei ilmoitus pelkästään Vastaamon verkkosivuilla ole riittävän tehokas keino tietoturvaloukkauksesta ilmoittamiseksi.

Näytä lisää
Tiedote 23.10.2020 13.16
Euroopan tietosuojaneuvosto hyväksyi ohjeen oletusarvoisesta ja sisäänrakennetusta tietosuojasta ja perusti puitteet valvontaviranomaisten vuosittaisten toimien koordinointiin

Euroopan tietosuojaneuvosto on hyväksynyt julkisen kuulemisen jälkeen lopullisen version oletusarvoista ja sisäänrakennettua tietosuojaa koskevasta ohjeesta. Uusien koordinoitujen toimintapuitteiden on tarkoitus helpottaa valvontaviranomaisten yhteisten vuosittaisten toimenpiteiden toteuttamista. Lisäksi tietosuojaneuvosto on hyväksynyt vastauksen kirjeeseen tekijänoikeusdirektiivin artiklan 17 tietosuojavaikutuksista erityisesti lataussuodattimien osalta.

Näytä lisää
Uutinen 23.10.2020 15.54

Reijo Aarnion blogi

Tellun ja Sohvin historiaa – tietosuoja moniammatillisen yhteistyön kysymyksiä ratkaisemassa

7.8.2020

Tellun ja Sohvin historiaa – tietosuoja moniammatillisen yhteistyön kysymyksiä ratkaisemassa

Vanha ja valitettavasti kovin usein oikeaan osuva viisaus on, että lakimiehen ja IT-osaajan jutellessa keskenään kumpikaan ei ymmärrä toisiaan. Kun joukkoon lisätään terveydenhuollon ammattilaiset, on soppa valmis. Tätä aikanaan ajatellessani totesin, että tietosuojaan liittyvät kysymyksethän ne ainakin sitä tuskaa aiheuttivat. Toisaalta henkilötietojen suoja, ja tarkkaan ottaen myös salassapitoasiat, olivat se kaikkia yhdistävä liima. Eri alojen ihmiset oli vain saatava puhumaan samaa kieltä ja ymmärtämään toisiaan. Ymmärrystä ovat kiistatta välillä koetelleet myös hallintohyrrän pörinät.

Näytä lisää