Ajankohtaista

Euroopan komissio on julkaissut alustavan vaikutusarvioinnin EU:n yhtenäisten data-avaruuksien lainsäädännöstä

Euroopan komissio on julkaissut alustavan vaikutustenarvioinnin aloitteesta, jonka tarkoituksena on luoda lainsäädäntökehys EU:n yhtenäisten datan sisämarkkinoiden eli niin kutsuttujen data-avaruuksien hallinnointiin. Uusien sääntöjen tarkoitus on mahdollistaa datan hyödynnettävyys turvallisesti ja oikeudenmukaisesti esimerkiksi tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa.

Näytä lisää
Uutinen 10.7.2020 9.51
Uudistettu työelämän tietosuojan käsikirja on julkaistu

Tietosuojavaltuutetun toimisto on julkaissut päivitetyn version työelämän tietosuojan käsikirjasta. Uudistettu versio on päivitetty erityisesti vastaamaan muutoksia työelämän tietosuojalaissa. Käsikirja on saatavilla tietosuojavaltuutetun toimiston verkkosivuilla.

Näytä lisää
Uutinen 8.7.2020 15.15
Apulaistietosuojavaltuutettu määräsi yrityksen poistamaan osoitetiedot autojen parkkilupalapuista

Apulaistietosuojavaltuutettu antoi yritykselle huomautuksen ja määräyksen poistaa autoilijoiden osoite- ja asiointitiedot pysäköintiluvan osoittavista lapuista. Apulaistietosuojavaltuutetun selvityksen mukaan osoitetietojen merkitseminen parkkilupalappuihin ei ollut tarpeellista henkilötietojen käsittelyn tarkoituksen kannalta.

Näytä lisää
Tiedote 30.6.2020 9.18

Reijo Aarnion blogi

Voiko henkilötietoja siirrättää viranomaisilta yksityiselle sektorille?

8.6.2020

Voiko henkilötietoja siirrättää viranomaisilta yksityiselle sektorille?

Kysymystä pohdittiin syvällisesti, monipuolisesti ja tavoitehakuisesti valtiovarainministeriön ja tietosuojavaltuutetun toimiston kesäkuun alussa järjestämässä Round Table -tapaamisessa. Vallitseva käsitys on, ettei GDPR ole tällä hetkellä kysymyksen tilanteissa toimiva instrumentti. Tarvittaisiin jotain muuta – ja ehkä vähän uutta ajatteluakin.

Näytä lisää