Ajankohtaista

Sosiaali- ja terveydenhuollon tietosuojaseminaari järjestetään 26.‒27. marraskuuta Tampereella

Sosiaali- ja terveydenhuollon vuosittainen tietosuojaseminaari (SohviTellu) järjestetään tänä vuonna Tampereella. Seminaarissa käsitellään muun muassa tietosuojan vaikutustenarviointia, henkilötietojen käsittelyn valvontaa sekä uusia tietosuojaan liittyviä lakeja ja hankkeita.

Näytä lisää
Uutinen 19.8.2019 15.31
Kameravalvonnan ohjeistuksen julkinen kuuleminen käynnissä 9.9. saakka

Euroopan tietosuojaneuvoston ohje henkilötietojen käsittelystä kameravalvonnassa on parhaillaan julkisessa kuulemismenettelyssä. Aikaa lausunnon antamiseen ohjeesta on 9.9. saakka.

Näytä lisää
Uutinen 15.8.2019 12.39
Tietosuojavaltuutetun toimisto julkaisi tietopaketin yhdistyksille

Tietosuojavaltuutetun toimisto on julkaissut verkkosivukokonaisuuden henkilötietojen käsittelystä yhdistystoiminnassa. Se sisältää vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin sekä oppaan, joka on suunnattu erityisesti niille, jotka vastaavat henkilötietojen käsittelystä yhdistyksessä.

Näytä lisää
Tiedote 5.8.2019 11.05

Reijo Aarnion blogi

Tunnistuspalveluista

2.8.2019

Tunnistuspalveluista

Olen huolissani siitä, että verkossa palveluitaan tarjoavat tahot – viranomaiset mukaan lukien – edellyttävät, että niiden asiakkaat tunnistautuvat käyttämällä jotain EU:n ulkopuolisen palveluntarjoajan tunnistuspalvelua saadakseen niitä palveluja, jotka heille asiakkaina lain nojalla kuuluvat. Tässä tarkoittamani toimijat hallitsevat jo usein päätelaitemarkkinoita, verkkoja ja viestintää. Se, joka hallitsee tunnistuspalveluita, hallitsee markkinoita.

Näytä lisää