Hyppää sisältöön

Kirjaamo

Tietosuojavaltuutetun toimiston kirjaamosta voit tiedustella asian vireille saattamiseen ja vireilläoloon liittyviä asioita, esimerkiksi

  • miten asia lähetetään tietosuojavaltuutetun toimistoon
  • onko asia vireillä tietosuojavaltuutetun toimistossa.
Kirjaamo palvelee maanantaista perjantaihin klo 9.00–15.00 numerossa 029 566 6768.​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Jos tarvitset yleistä neuvontaa tietosuoja-asioissa, ota yhteyttä puhelinneuvontaamme. Löydät vastauksia yleisimpiin tietosuojavaltuutetulle esitettyihin kysymyksiin myös verkkosivuiltamme.

Kaikista 029 56 -alkuisiin numeroihin soitetuista puheluista peritään vain soittajan oman operaattorin sopimuksen mukainen paikallisverkko- tai matkapuhelinmaksu. Ulkomailta soitettaessa hinnan määrittelee paikallinen operaattori.

Lue lisää: Tietosuojakäytäntömme: Asiointi puhelimitse

Asiakirjapyynnöt

Asiakirjapyynnöt tulee lähettää kirjallisesti tietosuojavaltuutetun toimiston kirjaamoon osoitteeseen tietosuoja(at)om.fi tai PL 800, 00531 Helsinki.

Tietosuojavaltuutetun toimiston asiakirja-aineistot ovat pääsääntöisesti julkisia. Aineisto voi kuitenkin tapauksesta riippuen olla osittain tai kokonaan salassa pidettävää. Ratkaisu salassapidosta tehdään kunkin asian osalta erikseen. Tietosuojavaltuutetun toimisto avustaa asiakasta tarvittaessa asiakirjojen yksilöinnissä.

Tietosuojavaltuutetun toimiston asiakirjajulkisuuskuvauksessa kerrotaan, millaisia tietoja tietosuojavaltuutetun toimisto tallentaa ja miten tietoja voi pyytää itselleen.

Mahdollisista asiakirjaluovutuksista voidaan joutua perimään oikeusministeriön asetuksen (988/2022) (Finlexissä) ja tietosuojavaltuutetun toimiston päätöksen (Dnro 2081/01/2019) mukainen maksu.

Lue lisää: Tietosuojakäytäntömme

Sivun alkuun