Hyppää sisältöön

Kirjaamo

Tietosuojavaltuutetun toimiston kirjaamosta voit tiedustella asian vireille saattamiseen ja vireilläoloon liittyviä asioita, esimerkiksi

  • miten asia lähetetään tietosuojavaltuutetun toimistoon
  • onko asia vireillä tietosuojavaltuutetun toimistossa.

Kirjaamo palvelee kesä–elokuussa maanantaista perjantaihin klo 8.00–15.00 numerossa 029 566 6768.​​​​​​​​​​​​

Jos tarvitset yleistä neuvontaa tietosuoja-asioissa, ota yhteyttä puhelinneuvontaamme. Löydät vastauksia yleisimpiin tietosuojavaltuutetulle esitettyihin kysymyksiin myös verkkosivuiltamme.

Kaikista 029 56 -alkuisiin numeroihin soitetuista puheluista peritään vain soittajan oman operaattorin sopimuksen mukainen paikallisverkko- tai matkapuhelinmaksu. Ulkomailta soitettaessa hinnan määrittelee paikallinen operaattori.

Lue lisää: Tietosuojakäytäntömme: Asiointi puhelimitse

Asiakirjapyynnöt

Asiakirjapyynnöt tulee lähettää kirjallisesti tietosuojavaltuutetun toimiston kirjaamoon osoitteeseen tietosuoja(at)om.fi tai PL 800, 00531 Helsinki.

Tietosuojavaltuutetun toimiston asiakirja-aineistot ovat pääsääntöisesti julkisia. Aineisto voi kuitenkin tapauksesta riippuen olla osittain tai kokonaan salassa pidettävää. Ratkaisu salassapidosta tehdään kunkin asian osalta erikseen. Tietosuojavaltuutetun toimisto avustaa asiakasta tarvittaessa asiakirjojen yksilöinnissä.

Tietosuojavaltuutetun toimiston asiakirjajulkisuuskuvauksessa kerrotaan tietosuojavaltuutetun toimiston tietovarannoista ja tiedonhallinnasta. Kuvaus sisältää myös tietoa erilaisista hakutekijöistä ja siitä, miten tietoja voi pyytää tietosuojavaltuutetun toimiston kirjaamosta.
​​​​​​​
Tietosuojavaltuutetun toimiston kuvaus asiakirjajulkisuuden toteuttamiseksi (PDF)

Mahdollisista asiakirjaluovutuksista voidaan joutua perimään oikeusministeriön asetuksen (935/2020) (Finlexissä) ja tietosuojavaltuutetun toimiston päätöksen (Dnro 2081/01/2019) mukainen maksu.

Lue lisää: Tietosuojakäytäntömme

Sivun alkuun