Hyppää sisältöön

Arjen tietosuoja -video opettaa tietosuojan perusteita organisaatioiden henkilöstölle ja kansalaisille

TSV
Julkaisuajankohta 29.6.2017 15.39
Uutinen

Arjen tietosuoja -verkkokoulutus on julkaistu arjentietosuoja.fi-sivustolla. Lisää tietosuojaan ja tietoturvaan liittyviä, eri kohderyhmille suunnattuja koulutusvideoita julkaistaan vuoden 2017 aikana.

Verkkokoulutuksen on toteuttanut Julkisen hallinnon tietohallinnon neuvottelukunnan (JUHTA) asettama asiantuntijaryhmä, jonka tehtävänä on edistää tietosuojan ja tietoturvallisuuden osaamista ja kehittymistä julkisen hallinnon organisaatioissa.

Koulutuksen opetusvideo ja nettitesti ovat suomenkielisiä, mutta video tekstitetään ruotsiksi ja englanniksi heinäkuun aikana. Koulutusvideoiden, tukimateriaalien ja nettitestien käyttäminen on maksutonta. Kokonaisuus soveltuu julkisen hallinnon organisaatioiden lisäksi muun muassa oppilaitosten, yritysten ja kansalaisten osaamisen ja tietoisuuden kasvattamiseen.

Työpajat apuna tietosuoja-asetukseen valmistautumisessa

Asiantuntijaryhmä järjestää verkkokoulutuksen lisäksi julkisen hallinnon organisaatioille suunnattuja tietosuojan osoitusvelvollisuutta edistäviä työpajatilaisuuksia. Työpajoissa käydään läpi keskeisiä prosesseja, toimintamalleja ja vaatimuksia, jotka organisaation tulisi kyetä toteuttamaan omassa toiminnassaan, kun uutta tietosuojalainsäädäntöä ryhdytään soveltamaan toukokuussa 2018. Työpajoja on mahdollista seurata suorana verkkolähetyksenä tai myöhemmin videotallenteena.

Koulutushankkeita ovat toteuttamassa JUHTA:n lisäksi valtiovarainministeriö, Suomen Kuntaliitto, oikeusministeriö, tietosuojavaltuutetun toimisto, Valtori sekä Viestintävirastossa toimiva Kyberturvallisuuskeskus.

Lue lisää:

Verkkokoulutukset: www.arjentietosuoja.fi
Valtiovarainministeriön tiedote: Tietosuojaa ja tietoturvaa edistetään uusin keinoin ‒ videokoulutusta ja nettitesti (29.6.)

Sivun alkuun