Ajankohtaista

Sähköisen viestinnän tietosuojalainsäädäntö ja vaalivaikuttaminen Euroopan tietosuojaneuvoston täysistunnon teemoina

Euroopan tietosuojaneuvosto kokoontui täysistuntoon 12.–13.3. Kokouksen asialistalla olivat muun muassa sähköisen viestinnän tietosuojadirektiivi ja asetus, vaalivaikuttaminen sekä vaikutustenarviointi.

Näytä lisää
Tiedote 15.3.2019 13.29
Tietosuojavaltuutetun toimistolle on ilmoitettu noin 1500 tietosuojavastaavaa – onko oma organisaatiosi tehnyt ilmoituksen?

Organisaatioiden ilmoitusvelvollisuus alkoi toukokuussa 2018, kun EU:n yleistä tietosuoja-asetusta ryhdyttiin soveltamaan. Tietosuojavastaava on organisaation sisäinen tietosuoja-asiantuntija, joka auttaa ja tukee sekä johtoa että henkilöstöä noudattamaan tietosuojalainsäädäntöä.

Näytä lisää
Uutinen 12.3.2019 12.29
Euroopan tietosuojaneuvostossa esillä ajankohtaisia aiheita vaalivaikuttamisesta brexitiin

Euroopan tietosuojaneuvoston maaliskuun täysistunto järjestetään 12.–13.3. Kokouksen ajankohtaisia aiheita ovat brexit, sähköisen viestinnän tietosuojadirektiivi (ePrivacy) ja vaalivaikuttaminen.

Näytä lisää
Uutinen 11.3.2019 8.30

Reijo Aarnion blogi

Pidätkö lentämisestä?

5.3.2019

Pidätkö lentämisestä?

Monilla meistä lentäminen kuuluu osaksi työnkuvaa, mutta ainakaan minusta se ei ole kovinkaan mukavaa eikä ekologista. Henkilötietojen suojan ja lentämisen välillä on yllättävänkin monta yhtymäkohtaa – matkustajatietojärjestelmä (PNR), dronet, body scannerit, kanta-asiakasohjelmat ja vaikka mitä.

Näytä lisää