Ajankohtaista

Tietosuojavaltuutetun toimistolle on ilmoitettu jo 2700 henkilötietojen tietoturvaloukkausta

Organisaatioiden ilmoitusvelvollisuus alkoi toukokuussa 2018, kun EU:n yleistä tietosuoja-asetusta ryhdyttiin soveltamaan. Tietosuojavaltuutetun toimistossa on havaittu, että ilmoituskynnys vaihtelee organisaatioittain.

Näytä lisää
Tiedote 22.2.2019 10.58
Käytännesääntöjä koskeva ohjeistus julkiseen kuulemiseen

Euroopan tietosuojaneuvosto on laatinut käytännesääntöjä koskevan ohjeistuksen, joka on nyt julkaistu julkista kuulemista varten. Kuulemisaikaa on 2.4. saakka.

Näytä lisää
Uutinen 19.2.2019 15.59
Euroopan tietosuojaneuvosto laati ohjeistukset brexitille ja rahoitusmarkkinoiden valvonnalle

ETA-maiden tietosuojaviranomaiset ja Euroopan tietosuojavaltuutettu kokoontuivat 12. helmikuuta Euroopan tietosuojaneuvoston täysistuntoon. Brexitin ohella kokouksessa käsiteltiin mm. henkilötietojen siirtoa rahoitusalan valvontaviranomaisten välillä sekä neuvoston toimintasuunnitelmaa tuleville vuosille.

Näytä lisää
Tiedote 18.2.2019 15.01

Reijo Aarnion blogi

Rokote epäasialliseen vaalivaikuttamiseen

13.2.2019

Rokote epäasialliseen vaalivaikuttamiseen

Euroopan tietosuojavaltuutettu (EDPS) järjesti 11.2. mielenkiintoisen seminaarin, jonka aiheena oli epäasiallinen vaalivaikuttaminen. Seminaarin järjestäminen kuvaa Euroopassa olevaa huolta demokratiasta. Henkilötietojen suoja nousee keskiöön myös vaalivaikuttamiselta suojautumisessa. Mutta vaikeaa se tulee olemaan.

Näytä lisää