Ajankohtaista

Facebookista varastettuja henkilötietoja on julkaistu – tutustu neuvoihin tietovuodon kohteeksi joutuneille

Uutistietojen mukaan Facebookista vuonna 2019 varastettuja tietoja on julkaistu verkossa hakkerifoorumilla. Vuodetut tiedot sisältävät ainakin nimen, puhelinnumeron, linkin Facebook-profiiliin, sähköpostiosoitteen ja tiedot henkilön sukupuolesta. Tietovuodossa ei ole mukana esimerkiksi salasanoja tai maksuvälinetietoja.

Näytä lisää
Tiedote 4.4.2021 11.10
Microsoftin Exchange-palvelimen haavoittuvuudesta johtuvasta henkilötietojen tietoturvaloukkauksesta tulee ilmoittaa rekisteröidyille ja tietosuojavaltuutetun toimistolle

Tietosuojavaltuutetun toimisto muistuttaa, että rekisterinpitäjän tulee ilmoittaa henkilötietojen tietoturvaloukkauksesta sen kohteena oleville henkilöille sekä valvontaviranomaiselle silloin, kun tietoturvaloukkaus aiheuttaa todennäköisesti korkean riskin rekisteröidyille. Kyberturvallisuuskeskus varoitti Exchange-sähköpostipalvelimen kriittisestä haavoittuvuudesta maaliskuun alussa.

Näytä lisää
Tiedote 23.3.2021 10.36
Tietosuojavaltuutetun toimisto pyytää kommentteja uudesta tietosuojan vaikutustenarviointia koskevasta ohjeesta

Tietosuojavaltuutetun toimisto on julkaissut luonnoksen tietosuojan vaikutustenarvioinnin ohjeesta rekisterinpitäjien tueksi. Ohjeen rinnalle on laadittu myös yksinkertainen Excel-kirjaamistyökalu, jota voi halutessaan käyttää vaikutustenarvioinnin tekemisessä. Ohjetta ja työkalua kehitetään saadun palautteen perusteella kevään aikana.

Näytä lisää
Uutinen 19.3.2021 8.51

Tietosuojavaltuutetun blogi

Silmälasiostoksista käynnistynyt keskustelu kietoutuu moniin polttaviin tietosuojakysymyksiin

16.2.2021

Silmälasiostoksista käynnistynyt keskustelu kietoutuu moniin polttaviin tietosuojakysymyksiin

Mieleni palaa heinäkuiseen kesäpäivään vuonna 2019. Puhelin soi lopetellessani työpäivääni Brysselissä. Langan toisessa päässä oli sukulaiseni, joka oli ostamassa silmälaseja tyttärelleni. ”Et kyllä usko, mutta nyt tarvitaan sinun suostumuksesi, jotta saadaan lasit ostettua”, kuului langan toisesta päästä. Voi hyvät hyssykät sentään, huokaisin. Eihän se noin mene.

Näytä lisää