Ajankohtaista

Puhelinneuvontamme on suljettu 22.7.‒4.8.

Tietosuojavaltuutetun toimiston puhelinneuvonta on suljettu 22.7.‒4.8. Puhelinneuvontamme palvelee normaalisti taas 5. elokuuta alkaen.

Näytä lisää
Tiedote 18.7.2019 9.34
Euroopan tietosuojaneuvosto järjestää julkisen kuulemisen henkilötietojen käsittelystä kameravalvonnassa

ETA-maiden tietosuojaviranomaiset ja Euroopan tietosuojavaltuutettu kokoontuivat Euroopan tietosuojaneuvoston täysistuntoon 9.–10. heinäkuuta. Kokouksessa annettiin useita lausuntoja tietosuoja-asetuksen soveltamisesta ja keskusteltiin Yhdysvaltojen CLOUD-lain vaikutuksista.

Näytä lisää
Tiedote 16.7.2019 14.16
Euroopan tietosuojaneuvoston toimintakertomus 2018: toiminnan läpinäkyvyys ja yhteistyö korostuvat tietosuojatyössä

Euroopan tietosuojaneuvosto on julkaissut toimintakertomuksensa vuodelta 2018. Se kokoaa yksiin kansiin neuvoston ensimmäisen toimintavuoden tärkeimmät virstanpylväät sekä kuvaa lisäksi kuluvalle vuodelle asetettuja tavoitteita.

Näytä lisää
Tiedote 16.7.2019 11.22

Reijo Aarnion blogi

Kenellä on oikeus henkilötietojeni käyttöön?

14.6.2019

Kenellä on oikeus henkilötietojeni käyttöön?

Pitääkö asiakkaalta pyytää suostumus henkilötietojen käsittelyyn? Tätä kysymystä palloteltiin jo ennen tietosuoja-asetuksen soveltamisen alkamista. Silloin julkisuudessa kritisoitiin kovasti sitä, että suostumuksen pyytäminen vesitti koko instrumentin käyttöä. Jo tuolloin tietosuojavaltuutetun toimisto toi esiin, että rekisteröidyn ja rekisterinpitäjän välistä suhdetta on arvioitava tietosuoja-asetuksen huolellisuusvelvoitetta kunnioittaen, privacy by design -hengessä.

Näytä lisää