Ajankohtaista

Alustava sopimus tavaroiden verkkokaupasta sekä digitaalisten sisältöjen toimittamisesta syntyi

Euroopan parlamentti ja Euroopan neuvosto ovat päässeet alustavaan sopimukseen tavaroiden verkkokauppaa sekä digitaalisen sisällön ja digitaalisten palvelujen toimittamista koskevista ehdotuksista. Yhdessä joulukuussa 2018 voimaan tulleen, perusteettomien maarajoitusten poistamista koskevan asetuksen kanssa tämä sopimus on askel kohti digitaalisten sisämarkkinoiden strategian tavoitteiden saavuttamista.

Näytä lisää
Uutinen 14.2.2019 13.05
Euroopan tietosuojaneuvosto on julkaissut ohjeistuksen tietojensiirrosta sopimuksettoman brexitin varalta

Jos brexit toteutuu ilman erosopimusta, Isosta-Britanniasta tulee 30.3.2019 alkaen niin sanottu kolmas maa. Euroopan tietosuojaneuvosto on julkaissut tänään ohjeistuksen, jossa kuvataan tietojensiirtoon liittyviä mekanismeja sopimuksettoman brexitin toteutuessa.

Näytä lisää
Tiedote 13.2.2019 15.02
Euroopan tietosuojaneuvosto keskustelee brexitin vaikutuksista

Euroopan tietosuojaneuvosto kokoontuu vuoden toiseen täysistuntoonsa 12.2. Suomea kokouksessa edustavat tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio sekä ylitarkastaja Anna Hänninen tietosuojavaltuutetun toimistosta.

Näytä lisää
Tiedote 11.2.2019 9.05

Reijo Aarnion blogi

Rokote epäasialliseen vaalivaikuttamiseen

13.2.2019

Rokote epäasialliseen vaalivaikuttamiseen

Euroopan tietosuojavaltuutettu (EDPS) järjesti 11.2. mielenkiintoisen seminaarin, jonka aiheena oli epäasiallinen vaalivaikuttaminen. Seminaarin järjestäminen kuvaa Euroopassa olevaa huolta demokratiasta. Henkilötietojen suoja nousee keskiöön myös vaalivaikuttamiselta suojautumisessa. Mutta vaikeaa se tulee olemaan.

Näytä lisää