Ajankohtaista

Euroopan tietosuojaneuvosto tiivistää yhteistyötään koronakriisiin liittyvissä tietosuojakysymyksissä

Euroopan tietosuojaneuvosto aikoo reagoida aiempaa nopeammin koronavirukseen liittyviin tietosuojakysymyksiin. Neuvosto tulee antamaan ohjeita muun muassa sijaintitietojen käytöstä, tietojen anonymisoinnista ja terveystietojen käsittelystä tieteellisessä tutkimuksessa.

Näytä lisää
Uutinen 6.4.2020 15.53
Apulaistietosuojavaltuutettu määräsi perintätoimiston poistamaan vanhat henkilötiedot, joiden säilyttämistä kirjanpitolaki ei edellytä

Apulaistietosuojavaltuutettu on antanut Intrum Oy:lle määräyksen poistaa rekisteröidyn pyynnöstä tämän henkilötiedot, jotka liittyvät yli viisi vuotta sitten päättyneisiin perintätoimiin ja joiden säilyttäminen ei perustu kirjanpitolainsäädäntöön.

Näytä lisää
Tiedote 31.3.2020 9.09
Tietosuojavaltuutetun toimisto muuttaa Sörnäisiin 1.4.2020

Tietosuojavaltuutetun toimisto muuttaa Pasilasta Sörnäisiin keskiviikkona 1. huhtikuuta. Uusi käyntiosoite on Lintulahdenkuja 4. Muuton vuoksi tietosuojavaltuutetun toimiston puhelinneuvonta on suljettu 30.3.−3.4.

Näytä lisää
Uutinen 24.3.2020 16.02

Reijo Aarnion blogi

MyData ja tietosuoja lähtökohtana terveyssovellusten suunnittelussa

7.4.2020

MyData ja tietosuoja lähtökohtana terveyssovellusten suunnittelussa

Ajatellaan myönteisesti: voisiko koronakauheuksien keskeltä tulla jotain hyvääkin? Voisiko MyData-ajatukselle perustuvista terveyssovelluksista tulla uusi Nokia? Näitä asioita on hyvä miettiä, kun arvioimme Singaporen, Saksan (tai Norjan tai Vaasan) mallin käyttöä. Pohdin, osaako suomalainen tai edes eurooppalainen ohjelmistoteollisuus hyödyntää tietosuojan mahdollisuudet kansalaisten terveyden, turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi ja turvaamiseksi.

Näytä lisää