Ajankohtaista

Euroopan tietosuojaneuvostolta ohje sertifioinnista henkilötietojen siirron välineenä ja Accoria koskeva kiistanratkaisupäätös

Euroopan tietosuojaneuvosto on laatinut uuden ohjeen sertifioinnista kansainvälisten tiedonsiirtojen välineenä. Ohjeluonnos on avoinna sidosryhmien kommenteille syyskuun loppuun saakka. Lisäksi tietosuojaneuvosto on tehnyt ranskalaista hotelliyhtiö Accor SA:ta koskevan sitovan kiistanratkaisupäätöksen.

Näytä lisää
Uutinen 1.7.2022 14.12

Puhelinneuvontamme on suljettu heinäkuussa 11.‒31.7.

Tietosuojavaltuutetun toimiston puhelinneuvonta on suljettu 11.‒31.7. välisen ajan. Puhelinneuvonta palvelee jälleen normaalisti torstaista 1. elokuuta lähtien.

Näytä lisää
Tiedote 1.7.2022 12.40

Apulaistietosuojavaltuutettu: sijaintitiedon keräämisen ei pidä olla automaattisesti päällä työntekijöiden tietokoneissa ilman perustetta

Tietosuojavaltuutetun toimisto on selvittänyt julkisen sektorin palveluntarjoajilta sijaintitietotoiminnon käyttöä kuntasektorin ja valtionhallinnon työntekijöiden tietokoneissa. Selvityksen taustalla oli Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin tekemä tietoturvaloukkausilmoitus, jonka mukaan sijaintitietojen keräämisen sallivat asetukset ovat olleet päällä työntekijöiden Windows 10 -työasemissa, vaikka tietoja ei ole ollut tarkoitus kerätä. Kannettavia tietokoneita on käytetty esimerkiksi etätyössä.

Näytä lisää
Tiedote 22.6.2022 10.19

Tietosuojavaltuutetun blogi

28.1.2022

Tietosuojaa turvataan eurooppalaisella yhteistyöllä

Tietosuojapäivän seminaari järjestetään tänään etänä. Kuten myös viime vuonna. Ehkä ensi vuonna pääsemme jälleen tapaamaan kollegoita ihan kasvotusten. Kansainvälinen tietosuojapäivä on oivallinen hetki tehdä katsaus viime vuoteen ja pysähtyä tarkastelemaan myös eurooppalaista kehitystä hieman laajemmalla perspektiivillä.

Näytä lisää