Ajankohtaista

Huomioi tietosuojasäännökset vaalikampanjoinnissa – myös sosiaalisen median kautta kerättyjen henkilötietojen käsittelyssä on noudatettava tietosuojalainsäädäntöä

Tietosuojalainsäädännön noudattamisesta on huolehdittava, kun puolueet, ehdokkaat tai heidän tukiryhmänsä käsittelevät henkilötietoja vaalityössä. Myös sosiaalisen median kautta tehtävässä henkilötietoihin perustuvassa mainonnassa on noudatettava tietosuojasäännösten vaatimuksia. Valmisteilla olevat lainsäädäntöuudistukset sekä sosiaalisen median alustoja koskevat eurooppalaiset päätökset vaikuttavat tulevaisuudessa merkittävästi kohdennetun markkinoinnin ja poliittisen mainonnan edellytyksiin.

Näytä lisää
Tiedote 3.2.2023 10.15

Puhelinneuvonta palvelee toistaiseksi tiistaista torstaihin klo 9–11

Tietosuojavaltuutetun toimiston puhelinneuvonta palvelee uuden aukioloajan mukaisesti 6. helmikuuta alkaen. Puhelinneuvontamme siirtyy uuteen palveluaikaan toistaiseksi.

Näytä lisää
Tiedote 31.1.2023 9.19

Kansainvälistä tietosuojapäivää vietetään 28. tammikuuta – tietosuojavaltuutetun toimiston tavoitteena on edistää vastuullista digitaalista toimintaympäristöä ja tietosuojaoikeuksien toteutumista

Vuotuisen tietosuojapäivän tarkoituksena on lisätä tuntemusta tietosuojaoikeuksista ja henkilötietojen käsittelyyn liittyvistä velvollisuuksista. Tietosuojavaltuutetun toimiston painopisteitä ovat tänä vuonna muun muassa tietosuojaoikeudet tekoälyä hyödyntävässä automaattisessa päätöksenteossa, lasten tietosuoja ja läpinäkyvä informointi henkilötietojen käsittelystä.

Näytä lisää
Tiedote 27.1.2023 8.58

Tietosuojavaltuutetun blogi

27.1.2023

Tekoälyä, viranomaistoimivaltaa ja luteita

Euroopan neuvoston aloitteesta syntynyttä kansainvälistä tietosuojapäivää vietetään huomenna 17. kertaa. Tietosuojapäivän tavoitteena on lisätä tietoisuutta tietosuojaan ja henkilötietojen käsittelyyn liittyvistä oikeuksista ja velvollisuuksista.

Näytä lisää