Ajankohtaista

Henkilötunnusta ei saa nykyisinkään käyttää tunnistamiseen – tiukennuksia on kuitenkin harkittava

Tietosuojavaltuutettu on ottanut useasti kantaa siihen, että henkilöitä ei saa tunnistaa yksinomaan nimen ja henkilötunnuksen perusteella. Apulaistietosuojavaltuutettu Anu Talus haluaa selvittää, millaisia edellytyksiä olisi tiukentaa linjaa entisestään.

Näytä lisää
Tiedote 28.10.2020 15.49
Tietosuojavaltuutetun toimisto selvittää Psykoterapiakeskus Vastaamon toiminnan lainmukaisuutta

Tietosuojavaltuutetun toimisto selvittää, onko Vastaamo toiminut tietosuojalainsäädännön mukaisesti, erityisesti muuten kuin jo esitutkinnan kohteena olevien epäiltyjen rikosten osalta. Jos tietosuojalainsäädäntöä on rikottu, tietosuojavaltuutetun toimiston seuraamuskollegio voi määrätä rekisterinpitäjälle hallinnollisen seuraamusmaksun tai käyttää muita korjaavia toimivaltuuksia.

Näytä lisää
Tiedote 27.10.2020 18.57
Neuvoja tietovuodon kohteeksi joutuneille

Keskusrikospoliisi tutkii Psykoterapiakeskus Vastaamoon kohdistunutta tietomurtoa. Kiristysviestejä on lähetetty myös tietovuodon uhreina oleville yksityisille henkilöille. Kokosimme alle neuvoja tietovuodon kohteeksi joutuneille.

Näytä lisää
Tiedote 25.10.2020 18.22

Reijo Aarnion blogi

Tellun ja Sohvin historiaa – tietosuoja moniammatillisen yhteistyön kysymyksiä ratkaisemassa

7.8.2020

Tellun ja Sohvin historiaa – tietosuoja moniammatillisen yhteistyön kysymyksiä ratkaisemassa

Vanha ja valitettavasti kovin usein oikeaan osuva viisaus on, että lakimiehen ja IT-osaajan jutellessa keskenään kumpikaan ei ymmärrä toisiaan. Kun joukkoon lisätään terveydenhuollon ammattilaiset, on soppa valmis. Tätä aikanaan ajatellessani totesin, että tietosuojaan liittyvät kysymyksethän ne ainakin sitä tuskaa aiheuttivat. Toisaalta henkilötietojen suoja, ja tarkkaan ottaen myös salassapitoasiat, olivat se kaikkia yhdistävä liima. Eri alojen ihmiset oli vain saatava puhumaan samaa kieltä ja ymmärtämään toisiaan. Ymmärrystä ovat kiistatta välillä koetelleet myös hallintohyrrän pörinät.

Näytä lisää