Ajankohtaista

Euroopan tietosuojaneuvostolta selvennys päätoimipaikan määritelmästä ja lausunto lasten hyväksikäytön torjumista koskevasta ehdotuksesta

Euroopan tietosuojaneuvosto on helmikuun täysistunnossaan antanut lausunnon, jossa se selventää rekisterinpitäjän päätoimipaikan määritelmää EU-alueella ja yhden luukun mekanismin soveltamista päätoimipaikan perusteella. Lisäksi tietosuojaneuvosto esitti näkemyksensä Euroopan parlamentin kannasta, joka koskee asetusehdotusta lasten seksuaalisen hyväksikäytön ehkäisemiseksi ja torjumiseksi verkossa.

Näytä lisää
Tiedote 22.2.2024 14.49

Digipalveluiden uudet säännökset voimaan – näin käyttäjän asema paranee

Helmikuun puolivälissä sovellettavaksi tuleva digipalveluasetus (DSA) pyrkii turvaamaan digipalveluiden, kuten erilaisten verkkoyhteisöjen ja markkinapaikkojen käyttäjän asemaa. Jos jatkossa teet ilmoituksen epäilemästäsi laittomasta sisällöstä, palveluntarjoajan on käsiteltävä asia ja kerrottava ratkaisustaan. Jos tuotat sisältöjä tai toimit verkkoalustan kautta myyjänä, sinulla on oikeus saada tieto ja perustelut kaikenlaisesta palvelun käytön rajoittamisesta.

Näytä lisää
Tiedote 16.2.2024 9.34

Tanskan tietosuojaviranomainen antoi päätöksen Googlen ohjelmistojen käytöstä peruskouluissa

Tanskan tietosuojaviranomainen on selvittänyt Google Workspace for Education -ohjelmiston käyttöä tanskalaisissa peruskouluissa. Tanskan valvontaviranomainen toteaa, että koulut eivät voi välittää oppilaiden tietoja Googlelle kaikkiin niihin tarkoituksiin, joita varten tietoja on luovutettu. Kunnat määrättiin korjaamaan henkilötietojen käsittely Googlen ohjelmistoilla kouluissa tietosuojalainsäädännön mukaiseksi. Myös Suomessa on selvitetty Googlen opetusalustan käyttöä.

Näytä lisää
Tiedote 2.2.2024 15.25

Tietosuojavaltuutetun blogi

26.1.2024

Tekoälysääntely rakentuu tietosuoja-asetuksen luomalle pohjalle – katsaus pinnalla pysyviin tietosuojateemoihin

Kansainvälistä tietosuojapäivää vietetään 28. tammikuuta. Taas on aika luoda katsaus kuluneeseen vuoteen ja pohtia, mitä tuleva pitää sisällään. Tekoäly, automaattinen päätöksenteko ja tiedonsiirrot kolmansiin maihin tulevat olemaan vahvasti pinnalla myös tänä vuonna. Tietosuojasääntelyyn on odotettavissa kehitystä ja uudistumista niin Suomessa kuin maailmalla.

Näytä lisää