Ajankohtaista

Tietosuojavaltuutetun toimiston toimintakertomus 2018: Asiamäärät 2,5-kertaistuivat, tietoisuus tietosuojaoikeuksista kasvussa

Tietosuojavaltuutetun toimisto on julkaissut vuotta 2018 käsittelevän toimintakertomuksensa. Tärkeimpien tunnuslukujen lisäksi siinä kuvataan toimiston työn muuttumista EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen soveltamisen myötä. Leimallista vuodelle 2018 oli työmäärän voimakas kasvu.

Näytä lisää
Tiedote 17.5.2019 9.38
Euroopan tietosuojaneuvosto valitsi uuden varapuheenjohtajan ja keskusteli älyautojen tietosuojasta

Euroopan tietosuojavaltuutettu ja ETA-maiden tietosuojaviranomaiset kokoontuivat 14. –15.5. Euroopan tietosuojaneuvoston täysistuntoon. Kokouksessa valittiin neuvostolle varapuheenjohtaja sekä keskusteltiin älyautojen tietosuojasta sekä Privacy Shield -arvioinnista.

Näytä lisää
Tiedote 16.5.2019 13.57
Euroopan tietosuojaneuvoston asialistalla älyautot ja Yhdysvaltojen CLOUD-laki

Euroopan tietosuojaneuvoston kymmenes täysistunto järjestetään 14.–15.5. Brysselissä. ETA-maiden tietosuojaviranomaisista ja Euroopan tietosuojavaltuutetusta muodostuva neuvosto käsittelee istunnossaan muun muassa älyautojen ja -liikenteen vaikutuksia tietosuojaan sekä Yhdysvaltojen CLOUD-lain yhteensopivuutta EU:n tietosuoja-asetuksen kanssa.

Näytä lisää
Tiedote 13.5.2019 9.01

Reijo Aarnion blogi

Pidätkö lentämisestä?

5.3.2019

Pidätkö lentämisestä?

Monilla meistä lentäminen kuuluu osaksi työnkuvaa, mutta ainakaan minusta se ei ole kovinkaan mukavaa eikä ekologista. Henkilötietojen suojan ja lentämisen välillä on yllättävänkin monta yhtymäkohtaa – matkustajatietojärjestelmä (PNR), dronet, body scannerit, kanta-asiakasohjelmat ja vaikka mitä.

Näytä lisää