Ajankohtaista

Puhelinneuvontamme on suljettu 25.5.2022

Tietosuojavaltuutetun toimiston puhelinneuvonta ja kirjaamo ovat poikkeuksellisesti suljettuna keskiviikkona 25. toukokuuta.

Näytä lisää
Tiedote 12.5.2022 10.00

Euroopan tietosuojaneuvostolta ja Euroopan tietosuojavaltuutetulta yhteinen lausunto EU:n datasäädösehdotuksesta

Euroopan tietosuojaneuvosto ja Euroopan tietosuojavaltuutettu kehottavat lainsäätäjiä varmistamaan, että säännöt eri laitteista ja tuotteista peräisin olevan datan saatavuuteen ja käyttötapoihin ovat kaikkien tietosuojaperiaatteiden mukaisia. Ne pitävät myönteisenä sitä, että tietosuojan valvontaviranomaiset nimettäisiin toimivaltaisiksi viranomaisiksi, jotka valvovat datasäädöksen soveltamista henkilötietojen suojan osalta.

Näytä lisää
Uutinen 9.5.2022 10.05

Tietosuojavaltuutetun toimisto on vastaanottanut kaksi ilmoitusta helsinkiläishotelleihin kohdistuneista tietoturvaloukkauksista – tutustu neuvoihin tietovuodon kohteeksi joutuneille

Kahdesta helsinkiläisestä Nordic Choice Hotels -ketjun hotellista on vuotanut asiakkaiden henkilötietoja. Vuotaneita tietoja ovat tietosuojavaltuutetun toimiston tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin asiakkaan nimi, syntymäaika, yhteystiedot sekä tietoja virallisista asiakirjoista.

Näytä lisää
Tiedote 26.4.2022 17.08

Tietosuojavaltuutetun blogi

28.1.2022

Tietosuojaa turvataan eurooppalaisella yhteistyöllä

Tietosuojapäivän seminaari järjestetään tänään etänä. Kuten myös viime vuonna. Ehkä ensi vuonna pääsemme jälleen tapaamaan kollegoita ihan kasvotusten. Kansainvälinen tietosuojapäivä on oivallinen hetki tehdä katsaus viime vuoteen ja pysähtyä tarkastelemaan myös eurooppalaista kehitystä hieman laajemmalla perspektiivillä.

Näytä lisää