Tietosuoja.fi:n saavutettavuusseloste

Tämä on www.tietosuoja.fi-verkkosivuston saavutettavuusseloste, joka on laadittu 22.9.2020.
Pyrimme takaamaan verkkosivuston saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain (306/2019) mukaisesti.

Ulkopuolinen asiantuntijaorganisaatio arvioi verkkosivuston saavutettavuuden syyskuun 2020 aikana. Lisäksi olemme arvioineet verkkosivujen saavutettavuutta itse.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Tietosuoja.fi-verkkosivusto täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain. Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen.

Havaitut saavutettavuuspuutteet pyritään korjaamaan vuoden 2020 loppuun mennessä.

Ei-saavutettava sisältö

Toiminnot, jotka eivät ole vielä saavutettavuusvaatimusten mukaisia:

  • Verkkosivustolla on pdf-liitetiedostoja, joista kaikki eivät ole saavutettavia.
  • Haku-sivun kaikki toiminnot eivät ole saavutettavia, koska hakusivun HTML-koodissa on virheitä. Hakutulos-sivulla on elementtejä, joiden ID-attribuuttien arvot eivät ole uniikkeja.
  • Osa sivustoilla käytettävistä haitariesitystavoista ei ole näppäimistöllä käytettävissä ja joissakin on puutteelliset tai väärät aria-attribuutit. Lisäksi visuaalinen indikaattori haitarin aukiolosta toimii joissakin haitareissa väärin.

Palaute ja yhteystiedot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen palvelussamme? Kerro se meille ja pyrimme korjaamaan puutteen.

Voit lähettää Tietosuoja.fi-sivustoa koskevaa saavutettavuuspalautetta sähköpostitse osoitteeseen saavutettavuus.tietosuoja(at)om.fi.

Sivuston saavutettavuudesta ja saavutettavuuspalautteen käsittelystä vastaa tietosuojavaltuutetun toimiston viestintä. Olemme sitoutuneet verkkosivustomme saavutettavuuden parantamiseen.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000