Muutos ilmoitukseen tietosuojavastaavasta

Mihin tarkoitukseen tietoja käsitellään

Tietosuojavastaavien henkilötietojen käsittelyn tarkoitus on valvontaviranomaisen yhteydenpito rekisterinpitäjien ja henkilötietojen käsittelijöiden tietosuojavastaaviin. Tietosuojavastaava toimii valvontaviranomaisen yhteyspisteenä henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä kysymyksissä.

Tietosuojavastaavista käsiteltäviä tietoja voidaan niin ikään käyttää tietosuojavaltuutetun toimiston valvontatehtävissä, esimerkiksi sen arvioimiseksi, onko tietosuojavastaava nimitetty kaikissa sellaisissa organisaatioissa, jotka ovat velvollisia nimittämään tietosuojavastaavan tietosuoja-asetuksen tai erityislainsäädäntöön perustuvan velvollisuuden perusteella.​​​​​​​

Lisäksi tietosuojavastaavien tietoja käytetään toimistomme toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Tiedoista voidaan myös muodostaa tilastoja. Ilmoitettuja yhteystietoja hyödynnetään viranomaisviestinnän yhteydessä.

Ilmoituksen lähettäminen tietosuojavaltuutetun toimistolle

Tietosuojavaltuutetun toimiston Muutos ilmoitukseen tietosuojavastaavasta -lomake toimii Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin Turvalomake-palvelussa. Lomake täytetään ja lähetetään suojatusti tietosuojavaltuutetun toimistoon.

Saat tietosuojavaltuutetun toimistolta viestin, kun lähettämäsi ilmoitus on vastaanotettu tietosuojavaltuutetun toimiston kirjaamossa.

Lue lisää tietosuojavastaavien henkilötietojen käsittelystä