Hyppää sisältöön

Euroopan tietosuojaneuvostossa esillä ajankohtaisia aiheita vaalivaikuttamisesta brexitiin

Julkaisuajankohta 11.3.2019 8.30
Uutinen

Euroopan tietosuojaneuvoston maaliskuun täysistunto järjestetään 12.–13.3. Kokouksen ajankohtaisia aiheita ovat brexit, sähköisen viestinnän tietosuojadirektiivi (ePrivacy) ja vaalivaikuttaminen.

Ison-Britannian EU-erosopimuksen tilanteen ollessa vielä avoin tietosuojaneuvosto jatkaa valmistautumista mahdolliseen sopimuksettomaan brexitiin. Täysistunnossa on esillä myös sähköisen viestinnän tietosuojadirektiivin (ePrivacy) valmistelun eteneminen sekä sen yhteensovittaminen EU:n tietosuoja-asetuksen kanssa.

Lisäksi neuvosto keskustelee vaalivaikuttamista koskevasta ohjeistuksesta. Europarlamenttivaalien lisäksi yli kymmenessä Euroopan unionin maassa järjestetään kansalliset tai alueelliset vaalit tämän kevään aikana, ja tietosuojaneuvosto pyrkii omalta osaltaan ennaltaehkäisemään epäasiallista vaalivaikuttamista.

Suomea kokouksessa edustavat tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio sekä ylitarkastaja Anna Hänninen tietosuojavaltuutetun toimistosta. Kokouksen asialistaan voi tutustua Euroopan tietosuojaneuvoston verkkosivuilla.

Lisätietoja:
tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio, puh. 040 520 7068, reijo.aarnio(at)om.fi

Sivun alkuun