Hyppää sisältöön

Henkilötietoja LinkedIn-palvelusta on julkaistu hakkerifoorumilla – tutustu neuvoihin, jos tietojasi on julkaistu

Julkaisuajankohta 1.11.2022 11.58
Tiedote

Uutistietojen mukaan suomalaisten LinkedIn-käyttäjien profiilitietoja on julkaistu verkossa hakkerifoorumilla. Julkaistut tiedot sisältävät ainakin nimiä, puhelinnumeroita ja sähköpostiosoitteita. Esimerkiksi salasanoja ei ole vuotanut. Asiasta kertoi tietoturvapalvelu F-Secure Twitterissä viime viikolla.

Tietojen mukaan noin 200 000 suomalaisen LinkedIn-käyttäjän henkilötietoja on julkaistu. Hakkerifoorumilla julkaistut tiedot voivat F-Securen mukaan sisältää myös palvelusta jo aiemmin vuodettuja tietoja. F-Securen mukaan käyttäjäprofiilien julkiset tiedot on todennäköisesti kerätty laittomasti niin sanotulla kaavinnalla (engl. scraping). 

Tutustu neuvoihin

Julkaistuja tietoja saatetaan käyttää hyväksi esimerkiksi kohdennettuun tietojenkalasteluun tai huijaussähköposteihin ja -puheluihin. Jos havaitset esimerkiksi tietojenkalastelua, voit ilmoittaa siitä Traficomin Kyberturvallisuuskeskukselle.

Ohjeita tietovuodon kohteeksi joutuneille löydät seuraavilta sivuilta:

LinkedIniin liittyvissä asioissa johtava valvontaviranomainen Euroopassa on Irlannin tietosuojaviranomainen, sillä yhtiön Euroopan päätoimipaikka sijaitsee Irlannissa. Tällöin Irlannin tietosuojaviranomainen johtaisi mahdollista selvitystä, ja myös tietosuojavaltuutetun toimisto osallistuisi asian käsittelyyn.

Sivun alkuun