Hyppää sisältöön

Kelan Resepti-palvelun selvityspyyntö on julkaistu

Julkaisuajankohta 14.1.2020 11.59
Uutinen

Kela laatii yhteistyössä tietosuojavaltuutetun toimiston sekä THL:n kanssa Resepti-palvelun selvityspyynnön sote-organisaatioiden tietosuojavastaaville ja itsenäisille ammatinharjoittajille.

Selvityspyyntöön vastaamalla sote-organisaatiot ja itsenäiset ammatinharjoittajat toteuttavat raportointivelvollisuutensa Kelalle. Raportointivelvollisuudesta on tarkemmin tietoja Reseptikeskukseen tallennettujen tietojen käsittelyä koskevasta seuranta- ja valvontaohjeessa, joka on julkaistu Kanta-Ekstranetissä.

Selvityspyyntöön vastaaminen ei poista velvollisuutta ilmoittaa rekisterinpitäjälle henkilötietojen tietosuojaloukkauksesta tai sen epäilystä.

Selvityspyyntö on lähetetty sähköpostitse sosiaali- ja terveydenhuollon palvelunantajan ja apteekin tietosuojavastaavalle ja itsenäiselle ammatinharjoittajalle, jolla on tietosuojavastaavan rooli Kanta-palvelujen asiakasrekisterissä.

Jos et ole saanut selvityspyyntöä sähköpostitse, otathan yhteyttä osoitteeseen [email protected] saadaksesi selvityspyynnön vastattavaksesi.

Selvityspyyntöön voi vastata vain sähköisesti suomeksi tai ruotsiksi. Vastausaikaa on 7.2.2020 asti. Aiheeseen liittyvät tiedustelut voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen [email protected].

Kela toteuttaa sähköisen lääkemääräyslain (251/2014) 24 §:n nojalla vuosittain selvityspyynnön asiakasorganisaatioille. Selvityspyynnön avulla Kela seuraa ja valvoo, että Resepti-palveluun liittyvä tietosuoja toteutuu asiakasorganisaatioissa.

Sivun alkuun