Hyppää sisältöön

Ohje tietosuoja-asetuksen huomioimisesta lainsäädäntölausunnoissa julkaistu

TSV
Julkaisuajankohta 16.10.2017 16.50
Uutinen

Tietosuojavaltuutetun toimisto on julkaissut sisäisen ohjeensa lainsäädäntölausuntojen laatimisesta. Ohje antaa suosituksia siitä, mihin tietosuojavaltuutetun toimistossa lausunnoille tulevissa hallituksen esityksissä on tietosuoja-asetuksen näkökulmasta kiinnitettävä huomiota. Ohjetta voi hyödyntää myös kaikessa lainvalmistelussa, johon liittyy henkilötietojen käsittelyä koskevia säännöksiä.

Ohjetta päivitetään myöhemmin, kun tietosuoja-asetuksen kansallisen liikkumavaran käytön tulkinnasta saadaan lisätietoa. Tietosuoja-asetus on EU:n jäsenmaissa suoraan sovellettavaa lainsäädäntöä, mutta se sisältää myös kansallista liikkumavaraa. Tarkentava kansallinen lainsäädäntö on mahdollista ainoastaan silloin, kun se sallitaan asetuksessa nimenomaisesti. Yleistä tietosuoja-asetusta sovelletaan 25.5.2018 alkaen kahden vuoden siirtymäajan jälkeen.

Tietosuojavaltuutetun toimiston ohje lainsäädäntölausuntoihin julkaistaan myöhemmin myös ruotsiksi ja englanniksi. Ohjeen käännökset ja päivitykset julkaistaan tietosuojavaltuutetun toimiston verkkosivuilla.

Lisätietoja:

Tietosuojavaltuutetun toimiston ohje lainsäädäntölausuntoihin (pdf)

Sivun alkuun