Hyppää sisältöön

EU:n perusoikeusviraston raportti tiedustelupalvelujen tarkkailutoiminnasta: tietosuojan ja yksityisyydensuojan suojatoimia vahvistettava

TSV
Julkaisuajankohta 27.10.2017 14.11 | Julkaistu suomeksi 22.5.2018 klo 10.34
Uutinen

Euroopan unionin perusoikeusvirasto (FRA) on julkaissut raportin perusoikeuksien turvaamisesta ja oikeussuojakeinoista tiedustelupalvelujen tarkkailutoiminnassa. Euroopan unionia koskevassa raportissa osoitetaan, että turvallisuuden edistäminen ja perusoikeuksien kunnioittaminen edellyttävät tehokasta valvontaa ja vankkoja suojatoimia.

Raportin mukaan tiedustelupalvelujen valvonnassa ja oikeudellisten puitteiden selkeydessä on yhä kehitettävää. Myös oikeussuojan saamista pitäisi parantaa.

Raportti on päivitys FRA:n vuonna 2015 julkaisemasta analyysistä. Uudessa raportissa selvitetään lainsäädännössä tapahtuneita muutoksia sekä esitetään tiedusteluasiantuntijoiden ja valvojien näkemyksiä siitä, miten lait toimivat käytännössä. Raporttia on täydennetty yli 70 asiantuntijahaastattelulla Alankomaista, Belgiasta, Italiasta, Ruotsista, Saksasta ja Yhdistyneestä kuningaskunnasta.

"Yksityisyyden ja tietosuojan kunnioittaminen lisää luottamusta tiedustelupalveluihin, parantaa tietojen keräämistä ja analysointia ja loppujen lopuksi vahvistaa kansallista turvallisuutta", toteaa FRA:n johtaja Michael O’Flaherty FRA:n julkaisemassa tiedotteessa.

Euroopan unionin perusoikeusvirasto (FRA) on EU:n riippumaton elin, joka antaa perusoikeuksiin liittyvää tukea ja asiantuntemusta EU:lle ja EU:n jäsenvaltioille.

Sivun alkuun