Hyppää sisältöön

Euroopan tietosuojaneuvosto on julkaissut verkkosivujen auditointityökalun

Julkaisuajankohta 1.2.2024 9.32
Tiedote

Euroopan tietosuojaneuvosto on lanseerannut uuden työkalun verkkosivujen tietosuojan auditointiin. Työkalun avulla tietosuojan valvontaviranomaiset, verkkosivukehittäjät ja organisaatiot voivat arvioida, ovatko verkkosivustot tietosuojalainsäädännön mukaisia.

Uusi työkalu mahdollistaa tarkastusten tekemisen ja arvioinnin suoraan työkalussa vierailemalla kyseisellä verkkosivustolla. Työkalun avulla voi myös luoda raportteja. Työkalu on EUPL 1.2 -lisenssin mukainen maksuton avoimen lähdekoodin ohjelmisto.

Ohjelmisto on ladattavissa täältä: code.europa.eu

Tietosuojaneuvoston työkalu on helppokäyttöinen, eikä edellytä syvällistä teknistä asiantuntemusta. Työkalun on tarkoitus helpottaa kansallisten tietosuojaviranomaisten tekemää valvontaa sekä tarjota verkkosivukehittäjille ja rekisterinpitäjille yksinkertainen keino testata verkkosivustonsa lainmukaisuutta.

Auditointityökalu kehitettiin tietosuojaneuvoston asiantuntijapoolin yhteydessä (engl. Support Pool of Experts). Ohjelmiston päivitetty versio uusilla ominaisuuksilla on suunnitteilla myöhemmin tänä vuonna.

Lisätietoja:

​​​​​​​Euroopan tietosuojaneuvoston uutinen: EDPB launches website auditing tool (29.1.2024)

Ohjelmiston lähdekoodi: https://code.europa.eu/edpb/website-auditing-tool

Euroopan tietosuojaneuvosto (EDPB) on riippumaton EU:n elin, joka koostuu EU:n kansallisista tietosuojaviranomaisista ja Euroopan tietosuojavaltuutetun edustajista. Myös ETA-maat Islanti, Norja ja Liechtenstein ovat tietosuojaneuvoston jäseniä. Tietosuojaneuvosto vastaa EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen sekä poliisi- ja rikosoikeusviranomaisia koskevan tietosuojadirektiivin yhdenmukaisesta soveltamisesta.

Sivun alkuun