Hyppää sisältöön

Ohjeet läpinäkyvyydestä ja suostumuksesta aiheena EU:n tietosuojaviranomaisten kokouksessa

TSV
Julkaisuajankohta 27.11.2017 14.28 | Julkaistu suomeksi 22.5.2018 klo 10.35
Uutinen

EU:n tietosuojaviranomaiset kokoontuvat Brysseliin WP29-työryhmän kokoukseen 28.‒29. marraskuuta. Kokouksessa käsitellään EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen soveltamista koskevia ohjeita läpinäkyvyyden toteuttamisesta ja suostumuksesta. EU:n yleistä tietosuoja-asetusta sovelletaan 25. toukokuuta 2018 alkaen.

Kokouksessa keskustellaan myös muun muassa kansainvälisistä tiedonsiirron välineistä sekä tietosuojadirektiivistä, jota sovelletaan poliisin ja muiden viranomaisten suorittamaan henkilötietojen käsittelyyn rikosasioissa. Tietosuojadirektiivi on osa EU:n tietosuojauudistusta ja pantava täytäntöön 6. toukokuuta 2018 mennessä. Oikeusministeriön asettama työryhmä on ehdottanut, että tietosuojadirektiivi pantaisiin Suomessa täytäntöön lailla henkilötietojen käsittelystä rikosasioissa ja kansallisen turvallisuuden ylläpitämisen yhteydessä.

Tietosuojaviranomaisten kokouksessa valmistellaan myös Euroopan tietosuojaneuvoston (European Data Protection Board, EDPB) perustamista. Lisäksi kokouksessa käsitellään EU:n ja Yhdysvaltojen välisen Privacy Shield -järjestelyn yhteistä arviointia. Privacy Shield -järjestelyn tavoitteena on turvata Euroopan unionin kansalaisten oikeuksia, kun heidän henkilötietojaan siirretään EU:sta Yhdysvaltoihin.

Suomea kokouksessa edustavat tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio ja tietosuojavaltuutetun toimiston ylitarkastaja Anna Hänninen.

Lisätietoja:

tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio, puh. 02956 66730, reijo.aarnio(at)om.fi

Sivun alkuun