Hyppää sisältöön

Pohjoismaiden tietosuojaviranomaiset jatkavat tiivistä yhteistyötä

Julkaisuajankohta 9.5.2019 8.25
Tiedote

Pohjoismaiden tietosuojaviranomaiset kokoontuivat 6.–7.5. vuosittain järjestettävään tapaamiseensa ja antoivat sen yhteydessä julkilausuman, jossa korostetaan pohjoismaisen yhteistyön merkitystä tietosuojakysymyksissä. Erityisesti tietosuojaan liittyvät linjaukset ja strategiat sekä tietosuojavastaavien työn tukeminen ovat konkreettisia asioita, joissa yhteistyötä pyritään lisäämään.

Ruotsin, Tanskan, Norjan, Suomen, Färsaarten, Ahvenanmaan ja Islannin tietosuojaviranomaisten julkilausumaan sisältyy joukko käytännön tason yhteistyöhankkeita. Julkilausuma allekirjoitettiin pohjoismaisessa tietosuojaviranomaisten tapaamisessa, joka tänä vuonna järjestettiin Tukholmassa.

”Pohjoismaiden tietosuojaviranomaiset ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään, mutta EU:n tietosuoja-asetuksen myötä se on entistäkin tärkeämpää. Tämän vuoden kokouksessa olemme käyneet keskusteluja yhteisten linjausten ja syvemmän EU-yhteistyön tekemisestä sekä parhaiden käytäntöjen jakamisesta”, sanoo Ruotsin tietosuojaviranomaisen Datainspektionenin pääjohtaja Lena Lindgren Schelin.

Kokouksessa annetussa Tukholman julkilausumassa Pohjoismaat sitoutuvat yhteistyöhön tietosuojalainsäädännön toteuttamisessa sekä EU:ssa tehtävässä lainsäädäntötyössä. Tavoitteena on myös luoda verkosto parhaiden käytäntöjen ja tiedon välittämiseksi maasta toiseen. Lisäksi tietosuojavastaavien työtä pyritään tukemaan aiempaa tehokkaammin.

”Yhteistyömme perustuu pohjoismaisiin arvoihin: yksilön oikeuksien ja vapauksien kunnioittamiseen, avoimuuteen ja oikeudellisiin periaatteisiin”, toteaa Lena Lindgren Schelin.

Tukholman julkilausuma pdf-tiedostona (englanniksi)

Lisätietoja:
tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio, puh. 040 520 7068, reijo.aarnio(at)om.fi

Sivun alkuun