Hyppää sisältöön

Poliisiammattikorkeakoulu määrättiin antamaan videotallenteet näyttökokeeseen osallistuneelle

Julkaisuajankohta 1.6.2022 9.35
Tiedote

Apulaistietosuojavaltuutettu on määrännyt Poliisiammattikorkeakoulun toteuttamaan rekisteröidyn tarkastusoikeuden ja antamaan videotallenteet voimankäyttökouluttajan kertauskoulutuksen näyttökokeista kokeeseen osallistuneelle henkilölle. Muiden henkilöiden näkyminen videoilla ei ollut peruste olla antamatta tallenteita.

Poliisiammattikorkeakoulu oli kieltäytynyt luovuttamasta videotallenteita niitä pyytäneelle osallistujalle sen perusteella, että videoilla näkyy myös muita henkilöitä. Poliisiammattikorkeakoulun käytössä olevalla tekniikalla ei ollut mahdollista luoda sellaista videojäljennöstä, jossa näkyisi vain videotallenteet pyytänyt osallistuja.

Tämä ei kuitenkaan merkitse sitä, että rekisteröidyn pyyntö voitaisiin jättää kokonaan toteuttamatta. Tämän vuoksi apulaistietosuojavaltuutettu arvioi, vaikuttaisiko videotallenteen antaminen tässä tapauksessa haitallisesti muiden tallenteilla näkyvien henkilöiden oikeuksiin ja vapauksiin.

Apulaistietosuojavaltuutettu katsoo, ettei Poliisiammattikorkeakoulun antaman selvityksen perusteella voida päätellä, että videotallenteilla näkyminen aiheuttaisi haittaa muille näyttökokeeseen osallistuneille. Poliisiammattikorkeakoulu määrättiin antamaan videotallenteet niiltä osin, kun osallistuja itse näkyy tallenteissa.

Apulaistietosuojavaltuutetun päätös Finlexissä

Lisätietoja:

ylitarkastaja Heikki Huhtiniemi, [email protected], puh. 029 56 66749

Sivun alkuun