Hyppää sisältöön

Tietosuoja-asetukseen valmistautuminen etenee jälleen EU:n tietosuojaviranomaisten kokouksessa

TSV
Julkaisuajankohta 2.10.2017 9.56 | Julkaistu suomeksi 22.5.2018 klo 10.34
Uutinen

EU:n tietosuojaviranomaiset kokoontuvat Brysseliin WP 29 -tietosuojatyöryhmän kokoukseen 3.‒4. lokakuuta. Kokouksessa on tarkoitus hyväksyä EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen soveltamista koskevat ohjeet profiloinnista ja tietoturvaloukkauksista ilmoittamisesta. Lisäksi kokouksessa hyväksytään alustavasti hallinnollisia sanktioita koskeva ohje. Suomea edustavat tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio ja ylitarkastaja Anna Hänninen.

EU:n yleistä tietosuoja-asetusta sovelletaan 25.5.2018 alkaen. Työryhmä on aikaisemmin julkaissut ohjeet tietosuojavastaavien toimenkuvasta, johtavasta valvontaviranomaisesta ja rekisteröidyn oikeudesta siirtää tiedot järjestelmästä toiseen. Työryhmä on julkaissut myös ensimmäisen version vaikutustenarviointia koskevasta ohjeesta. Tietosuoja-asetuksen mukaan vaikutusten arviointia on tehtävä, kun henkilötietojen käsittelyyn kohdistuu korkea riski. Ohjetta oli mahdollisuus kommentoida julkaisun jälkeen ja sitä päivitetään todennäköisesti myöhemmin.

Tietosuojaviranomaiset keskustelevat tapaamisessaan myös muista valmisteilla olevista ohjeista, jotka koskevat sertifiointia, suostumusta ja läpinäkyvyyden toteuttamista. Tietosuojavaltuutetun toimisto tiedottaa ohjeiden julkaisusta verkkosivuillaan.

Kokouksessa käsitellään lisäksi EU:n ja Yhdysvaltojen välisen Privacy Shield -järjestelyn yhteistä arviointia. Vuosittainen tarkastelu suoritettiin ensimmäistä kertaa syyskuussa. Tarkoituksena oli arvioida järjestelyn luotettavuutta ja tehokkuutta. Privacy Shield -tietosuojajärjestelyn tavoitteena on turvata Euroopan unionin kansalaisten oikeuksia, kun heidän henkilötietojaan siirretään EU:sta Yhdysvaltoihin. Järjestely tuli voimaan elokuussa 2016.

Lisätietoja:

tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio, puh. 02956 66730, reijo.aarnio(at)om.fi

Sivun alkuun