Hyppää sisältöön

Tietosuojapäivän teemoina tietosuoja-asetus ja kansalaisten tiedolliset oikeudet

TSV
Julkaisuajankohta 26.1.2017 16.00 | Julkaistu suomeksi 22.5.2018 klo 10.35
Tiedote

Tietosuojapäivän tarkoituksena on lisätä tietämystä tietosuojasta sekä henkilötietojen käsittelyyn liittyvistä oikeuksista ja velvollisuuksista. Tänä vuonna päivä keskittyy erityisesti kansalaisten ja lasten oikeuksiin sekä tietosuojaan yritysten menestystekijänä.

Euroopan neuvoston tietosuojapäivää vietetään lauantaina 28. tammikuuta. Euroopan neuvoston yleissopimus yksilöiden suojelusta henkilötietojen automaattisessa tietojenkäsittelyssä allekirjoitettiin 28.1.1981 ja tietosuojapäivää on vietetty vuodesta 2006 alkaen.

Tietosuojavaltuutetun toimisto ottaa varaslähdön tietosuojapäivän viettoon perjantaina 27. tammikuuta. Aamupäivällä järjestämme tilaisuuden Kansalaisten vahvistuvat oikeudet digitaalisessa maailmassa, jonka aiheita ovat uuden tietosuoja-asetuksen myötä parantuvat kansalaisten oikeudet sekä lasten erityisasema tietosuojakysymyksissä. Tapahtumassa puhuvat muun muassa Rovion Senior Legal Counsel Leena Kuusniemi, Lastensuojelun Keskusliiton erityisasiantuntija Kirsi Pollari, Mediataitoviikon projektipäällikkö Lauri Palsa ja tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio.

Iltapäivällä tietosuojavaltuutettu osallistuu liikenne- ja viestintäministeriön järjestämään tietosuojayritysten foorumiin, jossa pohditaan muun muassa tietosuojaa mahdollisuutena kehittää digitaalista liiketoimintaa.

Tietosuoja-asiat nyt ajankohtaisempia kuin koskaan

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnion mukaan tietosuojan merkitys on kasvanut.

‒ Digitaalisuuden, talouden uusien muotojen, sijaintitietojen kiinnostavuuden, tekoälyn, koneoppimisen ja robotiikan myötä on huomattu, että kaikki digitaalisuuden hyödyntäminen perustuu luottamukselle. Tietosuoja on ajankohtaisempi asia kuin koskaan aikaisemmin, Aarnio toteaa.

Tietosuojavaltuutetun toimiston löytää tästä lähtien myös Twitteristä käyttäjätunnuksella @Tietosuoja_DPA. Sosiaalisen median käytön tavoitteina ovat muun muassa avoimuuden ja vuorovaikutuksen lisääminen.

Tietosuojapäivä aloittaa tietosuojavaltuutetun toimiston 30-vuotisjuhlavuoden vieton.

Huoneentaulu rekisteröidyn oikeuksista (pdf)

Lisätietoja:

tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio, puh. 02956 66730, reijo.aarnio(at)om.fi

Sivun alkuun