Hyppää sisältöön

Tietosuojavaltuutetun toimisto neuvoo kansalaisia HUS:n Potilaan oikeuksien päivässä

TSV
Julkaisuajankohta 26.4.2017 11.13 | Julkaistu suomeksi 22.5.2018 klo 10.35
Uutinen

Tietosuojavaltuutetun toimisto osallistuu Potilaan oikeuksien päivä -tapahtumaan torstaina 27. huhtikuuta. Potilastiedot ovat arkaluontoisia ja sivullisilta salassa pidettäviä tietoja, joiden käsittelyä palvelujenantajien pitäisi ohjata ja valvoa nykyistä tehokkaammin. Tietosuojavaltuutetun toimiston osastolla asiantuntijat vastaavat kävijöiden kysymyksiin henkilötietojen suojasta.

Potilaan oikeuksien päivä järjestetään tutkimus- ja opetuskeskus Biomedicum Helsingissä (Haartmaninkatu 8, P-kerros). Päivän teema on potilaana virtuaalimaailmassa. Tilaisuudessa on mahdollisuus tutustua viranomaisten, terveydenhuollon asiantuntijoiden ja potilasjärjestöjen toimintaan sekä keskustella asiantuntijoiden kanssa. Tapahtuman järjestää Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS).

Tietosuojavaltuutetun toimisto muistuttaa, että potilastietojen käsittelyssä on yhä kehitettävää. Tietojärjestelmien pitäisi tukea nykyistä paremmin potilastietojen suojaamista. Myös tietosuojavastaavan asemaa ja tehtävien määrittelyä voitaisiin kehittää, jotta työntekijät ja potilaat hyötyisivät enemmän lain nojalla nimitetyistä erityisasiantuntijoista.

Sivun alkuun