Hyppää sisältöön

Tietosuojavastaavaa, valvontaviranomaista ja tietojen siirrettävyyttä koskevat ohjeet päivitetty

TSV
Julkaisuajankohta 11.4.2017 14.11 | Julkaistu suomeksi 22.5.2018 klo 10.34
Uutinen

EU:n tietosuojavaltuutetuista koostuva WP29-tietosuojatyöryhmä julkaisi kokouksessaan 5. huhtikuuta päivitetyt ohjeet tietosuojavastaavien toimenkuvasta, johtavasta valvontaviranomaisesta ja rekisteröidyn oikeudesta siirtää tiedot järjestelmästä toiseen. Oppaat selventävät EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen tulkintaa.

Ohjeet julkaistiin ensimmäisen kerran joulukuussa 2016. Oppaat ovat englanninkielisiä, mutta ne käännetään EU:n toimesta myös suomeksi ja ruotsiksi. Käännösten julkaisuajankohta ei ole vielä tiedossa.

WP29 julkaisee lähiaikoina myös tietosuojan vaikutustenarviointia (DPIA) koskevan oppaan. Ohjetta on mahdollisuus kommentoida ja sitä päivitetään sidosryhmiltä saadun palautteen perusteella.

Valmisteilla on tietosuoja-asetusta koskevia ohjeita muun muassa rekisteröidyn suostumukseen, profilointiin ja tietoturvaloukkauksien ilmoitusvelvollisuuteen liittyvistä kysymyksistä. Oppaat julkaistaan vuoden loppuun mennessä. Aiheita käsiteltiin WP29-tietosuojatyöryhmän järjestämissä työpajoissa 5.‒6. huhtikuuta Brysselissä. Työpajojen tavoitteena oli kuulla sidosryhmien mielipiteitä jo valmisteluvaiheessa, ja yhteistyötä aiotaan jatkaa myös tulevaisuudessa.

WP29-tietosuojatyöryhmän kokouksessa hyväksyttiin lisäksi työryhmän kannanotot sähköisen viestinnän tietosuoja-asetuksesta (pdf) sekä EU:n toimielimiä koskevasta tietosuoja-asetuksesta (pdf).

Lisätietoja:

toimistopäällikkö Heljä-Tuulia Pihamaa p. 02956 66790, helja-tuulia.pihamaa(at)om.fi

Sivun alkuun