Hyppää sisältöön

Tietosuojaviranomaiset haluavat nykyaikaistaa Euroopan neuvoston yleissopimuksen yksilöiden suojelusta henkilötietojen automaattisessa tietojenkäsittelyssä

TSV
Julkaisuajankohta 18.5.2017 14.53 | Julkaistu suomeksi 22.5.2018 klo 10.34
Uutinen

EU:n tietosuojaviranomaiset laativat kaksi julkista kannanottoa kevätkokouksessaan 27.‒28. huhtikuuta. Päätöslauselmat koskevat Euroopan neuvoston yleissopimusta yksilöiden suojelusta henkilötietojen automaattisessa tietojenkäsittelyssä sekä EU:n tietosuojaviranomaisten kokoussääntöjä ja -käytäntöjä.

Yleissopimuksen modernisointi aloitettiin vuonna 2011, mutta uudistustyö on viivästynyt. EU:n tietosuojaviranomaiset toteavat, että uudistetun yleissopimuksen pitäisi tulla voimaan viimeistään toukokuussa 2018, kun EU:n yleistä tietosuoja-asetusta sekä poliisi- ja rikosoikeusviranomaisia koskevaa tietosuojadirektiiviä ryhdytään soveltamaan. Nykyaikaistaminen on tärkeää henkilötietojen suojan sekä tietosuojaa koskevan lainsäädännön ja sopimusten yhtenäisyyden vuoksi. Tieto- ja viestintäteknologian kehitys on osaltaan lisännyt uudistustarpeita.

Kevätkokouksen muita aiheita olivat muun muassa henkilötietojen käsittelyn riskit, EU:n tietosuojauudistukseen valmistautuminen, DNA-tietokantojen yksityisyyden suoja sekä pilvipalveluihin kohdistuvat vaatimukset henkilötietojen suojaamiseksi. Limassolissa pidetyssä kokouksessa Suomea edustivat tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio ja tietosuojavaltuutetun toimiston toimistopäällikkö Heljä-Tuulia Pihamaa.

Lisätietoja:

tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio, puh. 02956 66730, reijo.aarnio(at)om.fi

Sivun alkuun