Hyppää sisältöön

Uusi koulutusvideo auttaa johtoa ja esimiehiä tietosuojauudistukseen valmistautumisessa

TSV
Julkaisuajankohta 28.9.2017 17.02 | Julkaistu suomeksi 22.5.2018 klo 10.34
Uutinen

Video esittelee uutta tietosuojalainsäädäntöä ja organisaatioiden velvoitteita. On tärkeää, että johto tuntee vastuunsa tietosuojan toteutumisessa.

Videolla käsitellään organisaatioiden uusia velvoitteita, riskienhallintaa ja osoitusvelvollisuutta sekä hallinnollisia seuraamuksia. Video on hyödyllinen organisaatioiden johdon lisäksi myös muille tietosuojasta kiinnostuneille. Arjen tietosuoja -videokoulutussarjassa on aikaisemmin julkaistu organisaatioiden koko henkilöstölle ja kansalaisille suunnattu video tietosuojan perusteista.

Uudella videolla esitellään johdon huoneentaulu tietosuojan toteuttamiseksi. Johdon on muun muassa varmistettava riittävät resurssit tietosuojan ja tietoturvan organisointiin. Johdon vastuulla on myös huolehtia, että organisaatio tarjoaa riittävää ohjausta henkilötietojen käsittelystä omalle henkilökunnalle ja henkilötietoja organisaation lukuun käsitteleville. Lisäksi sopimuksissa ja hankinnoissa on huomioitava uuden tietosuoja-asetuksen vaatimukset.

Videot on toteuttanut Julkisen hallinnon tietohallinnon neuvottelukunnan (JUHTA) asettama asiantuntijaryhmä, jonka tehtävänä on edistää tietosuojan ja tietoturvallisuuden osaamista ja kehittymistä julkisen hallinnon organisaatioissa. Koulutushankkeita ovat toteuttamassa JUHTA:n lisäksi valtiovarainministeriö, Suomen Kuntaliitto, oikeusministeriö, tietosuojavaltuutetun toimisto, Valtori sekä Viestintävirastossa toimiva Kyberturvallisuuskeskus.

Lisätietoja:

Johdon ja esimiesten tietosuojakoulutusvideo (Vimeo-videopalvelussa)
Arjen tietosuoja -verkkokoulutukset: www.arjentietosuoja.fi
Arjen tietosuoja -video opettaa tietosuojan perusteita organisaatioiden henkilöstölle ja kansalaisille (uutinen 29.6.2017)

Sivun alkuun