Hyppää sisältöön

Euroopan tietosuojaneuvosto käsittelee ohjetta sähköisten palvelujen tietosuojasta sekä lentomatkustajatietojen käyttöä

Julkaisuajankohta 7.10.2019 13.00
Tiedote

Euroopan tietosuojaneuvoston täysistunnossa 8.–9.10. asialistalla ovat muun muassa ohje sähköisten palvelujen tietosuojasta sekä europarlamentaarikko Sophie in’t Veldin aloite lentomatkustustietojen käytön tietosuojasta.

Sähköisten palvelujen tietosuojaa käsittelevä ohjeistus liittyy erityisesti tilanteisiin, joissa kyse on sopimuksen täytäntöön panemisesta tai sopimuksen tekemiseen liittyvistä, rekisteröidyn pyynnöstä toteutettavista toimenpiteistä. Ohje on ollut kesän aikana julkisessa kuulemisessa ja syyskuun täysistunnossa se saa lopullisen hyväksynnän.

Kokouksessaan tietosuojaneuvosto käsittelee myös lausuntoa europarlamentaarikko Sophie in’t Veldin aloitteeseen lentomatkustustietojen käytön tietosuojasta. Muina kokousaiheina ovat muun muassa lausunto it-yritys Equinixin yritystä koskevista sitovista säännöistä (BCR) sekä antidoping-toiminnasta.

Suomea kokouksessa edustavat tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio sekä ylitarkastaja Anna Hänninen tietosuojavaltuutetun toimistosta. Kokouksen asialista on luettavissa Euroopan tietosuojaneuvoston verkkosivuilla 8.10. noin klo 13 alkaen.

Lisätietoja:
tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio, puh. 040 520 7068, reijo.aarnio(at)om.fi

Euroopan tietosuojaneuvosto (EDPB) on riippumaton EU:n elin, joka koostuu EU:n kansallisista tietosuojaviranomaisista ja Euroopan tietosuojavaltuutetun edustajista. Myös ETA-maat Islanti, Norja ja Liechtenstein ovat tietosuojaneuvoston jäseniä. Euroopan tietosuojaneuvosto vastaa EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen ja poliisi- ja rikosoikeusviranomaisia koskevan tietosuojadirektiivin yhdenmukaisesta soveltamisesta.

Sivun alkuun