Hyppää sisältöön

Euroopan tietosuojaneuvoston kokouksen aiheina mm. ohjeet henkilötietojen käsittelystä sopimustilanteissa sekä sertifioinnista

Julkaisuajankohta 8.4.2019 9.37
Uutinen

ETA-maiden tietosuojaviranomaisten ja Euroopan tietosuojavaltuutetun muodostama Euroopan tietosuojaneuvosto kokoontuu huhtikuun täysistuntoonsa 9.–10.4. Kokouksen aiheina ovat muun muassa ohjeistus henkilötietojen käsittelystä tilanteessa, jossa henkilötietoja käsitellään rekisteröidyn tekemän sopimuksen täytäntöön panemiseksi, sekä sertifiointia koskeva ohjeistus.

Sopimuksen täytäntöön panemiseksi tehtävä henkilötietojen käsittely on kyseessä esimerkiksi silloin, kun kuluttaja tilaa tuotteita verkkokaupasta ja myyjäyritys käsittelee hänen henkilötietojaan tilauksen toimittamiseksi. Käsittelyn tulee tällöinkin rajoittua vain välttämättömiin henkilötietoihin, ja tietosuojaneuvoston ohjeistuksella pyritään luomaan selkeämpiä sääntöjä tämän lainkohdan tulkintaan.

Lisäksi kokouksen asialistalla on muun muassa sertifiointia koskevan ohjeistuksen hyväksyminen sekä julkisten verkkosivujen eväste- ja seurantakäytännöt.

Suomea kokouksessa edustavat tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio sekä ylitarkastaja Anna Hänninen tietosuojavaltuutetun toimistosta. Kokouksen asialistaan voi tutustua Euroopan tietosuojaneuvoston verkkosivuilla 9.4. noin klo 12 alkaen.

Lisätietoja:
tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio, puh. 040 520 7068, reijo.aarnio(at)om.fi

Sivun alkuun