Hyppää sisältöön

Henkilötietojen käsittely kameravalvonnassa ja henkilötietojen käsittelijöiden vakiosopimuslausekkeet aiheena Euroopan tietosuojaneuvostossa

Julkaisuajankohta 8.7.2019 10.11
Tiedote

Euroopan tietosuojaneuvoston kahdestoista täysistunto järjestetään 9.–10. heinäkuuta Brysselissä. Täysistunnon asialistalla ovat muun muassa ohjeet kameravalvonnan tietosuojasta sekä lausunnot henkilötietojen käsittelijöiden vakiosopimuslausekkeista ja käytännesääntöjen valvontaelinten akkreditointikriteereistä.

Täysistunnossa käsitellään myös Yhdysvaltojen CLOUD-lakia ja henkilötietojen käsittelyä sähköisten terveyspalvelujen digitaalisessa palveluinfrastruktuurissa (eHealth Digital Service Infrastructure).

Suomea kokouksessa edustavat tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio ja ylitarkastaja Anna Hänninen tietosuojavaltuutetun toimistosta. Kokouksen asialista julkaistaan Euroopan tietosuojaneuvoston verkkosivuilla 9. heinäkuuta noin kello 12.

Lisätietoja:

tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio, puh. 040 520 7068, reijo.aarnio(at)om.fi
 
Euroopan tietosuojaneuvosto (EDPB) on riippumaton EU:n elin, joka koostuu EU:n kansallisista tietosuojaviranomaisista ja Euroopan tietosuojavaltuutetun edustajista. Myös ETA-maat Islanti, Norja ja Liechtenstein ovat tietosuojaneuvoston jäseniä. Euroopan tietosuojaneuvosto vastaa EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen ja poliisi- ja rikosoikeusviranomaisia koskevan tietosuojadirektiivin yhdenmukaisesta soveltamisesta.

Sivun alkuun