Hyppää sisältöön

Tietosuojan käytännesäännöt ja Yhdysvaltojen CLOUD-laki Euroopan tietosuojaneuvoston asialistalla

Julkaisuajankohta 3.6.2019 11.41
Tiedote

Euroopan tietosuojaneuvoston yhdestoista täysistunto järjestetään 4. kesäkuuta Brysselissä. Täysistunnon aiheena ovat muun muassa tietosuojaneuvoston ohjeet käytännesäännöistä, akkreditoinnista ja sertifioinnista.

Käytännesäännöillä tarkoitetaan toimialakohtaisia ohjeita tietosuojalainsäädännön soveltamisesta. Uuden käytännesääntöjä koskevan ohjeen tarkoituksena on selkeyttää vaatimuksia käytännesääntöjen sisällöstä ja valvonnasta. Lisäksi ohje selventää toimintatapoja, joilla käytännesääntöjä voidaan hyväksyä ja julkaista. Tietosuojaneuvosto on jo aiemmin julkaissut akkreditointia ja sertifiointia koskevia ohjeita, joita on nyt tarkoitus täydentää.

Täysistunnossa käsitellään myös Yhdysvaltojen CLOUD-lakia (Clarifying Lawful Overseas Use of Data). Tietosuojaneuvosto antaa vastauksen lain vaikutuksista Euroopan parlamentin kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnalle.

Suomea kokouksessa edustavat tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio ja ylitarkastaja Anna Hänninen tietosuojavaltuutetun toimistosta. Kokouksen asialista julkaistaan Euroopan tietosuojaneuvoston verkkosivuilla 4. kesäkuuta noin kello 12.

Lisätietoja:

tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio, puh. 040 520 7068, reijo.aarnio(at)om.fi
 

Euroopan tietosuojaneuvosto (EDPB) on riippumaton EU:n elin, joka koostuu EU:n kansallisista tietosuojaviranomaisista ja Euroopan tietosuojavaltuutetun edustajista. Myös ETA-maat Islanti, Norja ja Liechtenstein ovat tietosuojaneuvoston jäseniä. Euroopan tietosuojaneuvosto vastaa EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen ja poliisi- ja rikosoikeusviranomaisia koskevan tietosuojadirektiivin yhdenmukaisesta soveltamisesta.

Sivun alkuun