Hyppää sisältöön

Työryhmä valmistelemaan EU:n tietosuojadirektiivin täytäntöönpanoa

TSV
Julkaisuajankohta 17.1.2017 15.45 | Julkaistu suomeksi 22.5.2018 klo 10.35
Uutinen

Oikeusministeriö asetti 12. tammikuuta työryhmän laatimaan ehdotuksen tietosuojadirektiivin kansallista täytäntöönpanoa koskevaksi yleiseksi lainsäädännöksi. EU:n tietosuojadirektiivin tarkoituksena on taata korkeatasoinen suoja henkilötietojen käsittelyssä rikosasioissa ja helpottaa henkilötietojen vaihtoa jäsenvaltioiden toimivaltaisten viranomaisten kesken.

Tietosuojadirektiiviä sovelletaan poliisin ja muiden viranomaisten suorittamaan henkilötietojen käsittelyyn rikosasioissa.

Täytäntöönpanoa valmistelevan työryhmän puheenjohtaja on lainsäädäntöneuvos Timo Makkonen oikeusministeriöstä ja työryhmään osallistuu tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio. Ryhmän toimikausi on 16.1.−29.9.2017.

Tietosuojadirektiivi osa EU:n tietosuojan kokonaisuudistusta

Tietosuojadirektiivi tuli voimaan 5. toukokuuta 2016 samaan aikaan EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen kanssa. Direktiivi kumoaa EU:n nykyisen tietosuojapuitepäätöksen ja on puitepäätöstä yksityiskohtaisempi sekä soveltamisalaltaan laajempi. Tietosuojadirektiivi on pantava täytäntöön 6. toukokuuta 2018 mennessä.

Työryhmän asettamispäätös (pdf)

EU:n tietosuojadirektiivi

Lisätietoja:

tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio, puh. 02956 66730, reijo.aarnio(at)om.fi

Sivun alkuun