Ajankohtaista

Kartoitamme pk-yritysten tietosuojahaasteita ja -tarpeita – osallistu kyselyyn!

Tietosuojavaltuutetun toimisto ja TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry ovat aloittaneet yhteisen EU-rahoitteisen GDPR2DSM-hankkeen, jonka tarkoituksena on parantaa pk-yritysten tietosuojaosaamista. Hanke aloitetaan kyselyllä, jossa kartoitetaan pk-yritysten tietosuojaan liittyviä tarpeita ja haasteita. Samalla etsimme pk-yrityksiä osallistumaan hankkeen pilottiin.

Näytä lisää
Tiedote 23.2.2021 9.07
Lasten koulukuvien lisääminen laskuihin pienoiskoossa ei ollut yleisen tietosuoja-asetuksen mukaista

Apulaistietosuojavaltuutettu on määrännyt koulukuvayrityksen muuttamaan käytäntöään, jossa se on lisännyt laskuille mustavalkoiset pienoiskuvat lasten koulukuvista. Rekisterinpitäjän mukaan sen henkilökunta pystyy pienoiskuvien perusteella varmistamaan, että lähetettävät kuvat ja lasku täsmäävät. Apulaistietosuojavaltuutettu katsoo, että lisäämällä lasten kuvat laskuihin rekisterinpitäjä on käsitellyt henkilötietoja tarpeettoman laajasti.

Näytä lisää
Tiedote 19.2.2021 9.52
Tietosuojavaltuutettu: rekisterinpitäjän on huolehdittava riittävistä toimenpiteistä rekisteröidyn oikeuksien toteuttamiseksi

Tietosuojavaltuutettu on antanut huomautukset yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisten rekisteröidyn oikeuksien ja rekisterinpitäjälle kuuluvien velvollisuuksien laiminlyönneistä kahdelle yritykselle, jotka ovat jatkaneet yhteydenpitoa asiakkaaseen tietojen poistoa tai vastustamisoikeutta koskevasta pyynnöstä huolimatta. Kummassakin tapauksessa rekisterinpitäjät perustelevat yhteydenottojen jatkumista niiden järjestelmässä olleella teknisellä virheellä.

Näytä lisää
Tiedote 17.2.2021 14.30

Tietosuojavaltuutetun blogi

Silmälasiostoksista käynnistynyt keskustelu kietoutuu moniin polttaviin tietosuojakysymyksiin

16.2.2021

Silmälasiostoksista käynnistynyt keskustelu kietoutuu moniin polttaviin tietosuojakysymyksiin

Mieleni palaa heinäkuiseen kesäpäivään vuonna 2019. Puhelin soi lopetellessani työpäivääni Brysselissä. Langan toisessa päässä oli sukulaiseni, joka oli ostamassa silmälaseja tyttärelleni. ”Et kyllä usko, mutta nyt tarvitaan sinun suostumuksesi, jotta saadaan lasit ostettua”, kuului langan toisesta päästä. Voi hyvät hyssykät sentään, huokaisin. Eihän se noin mene.

Näytä lisää