Ajankohtaista

Office 365 -tietoturvaloukkaukset edelleen kasvussa

Office 365 -kalasteluun liittyvien tietoturvaloukkausten määrä on syyskuussa kääntynyt kasvuun. Uutena piirteenä Office 365 -kalasteluissa on julkisuudessa käydyn keskustelun perusteella ilmennyt, että jo kalasteluviestin mukana saattaa olla RAT-ohjelmia tai muita haittaohjelmia.

Näytä lisää
Tiedote 18.9.2019 14.22
Sosiaali- ja terveydenhuollon tietosuojaseminaari järjestetään 26.‒27. marraskuuta Tampereella

Sosiaali- ja terveydenhuollon vuosittainen tietosuojaseminaari (SohviTellu) järjestetään tänä vuonna Tampereella. Seminaarissa käsitellään muun muassa tietosuojan vaikutustenarviointia, henkilötietojen käsittelyn valvontaa sekä uusia tietosuojaan liittyviä lakeja ja hankkeita.

Näytä lisää
Uutinen 19.8.2019 15.31
Kameravalvonnan ohjeistuksen julkinen kuuleminen käynnissä 9.9. saakka

Euroopan tietosuojaneuvoston ohje henkilötietojen käsittelystä kameravalvonnassa on parhaillaan julkisessa kuulemismenettelyssä. Aikaa lausunnon antamiseen ohjeesta on 9.9. saakka.

Näytä lisää
Uutinen 15.8.2019 12.39

Reijo Aarnion blogi

Tietosuoja ja innovaatiot

18.9.2019

Tietosuoja ja innovaatiot

Olette varmaankin kuulleet ainakin silloin tällöin kommentteja, joiden mukaan tietosuoja estää innovaatiotoimintaa ja antaa amerikkalaisille toimijoille tarpeettomasti kilpailuetua eurooppalaisiin nähden. Tätä näkemystä olen pyrkinyt vastustamaan. Tietosuojavaltuutetun toimiston visiona on, että tietosuoja on menestystekijä. Olemme olleet ylpeitä, että joskus parjatunkin GDPR:n myötä Eurooppa on ottanut globaalin johtajan roolin itselleen.

Näytä lisää