Ajankohtaista

Apulaistietosuojavaltuutettu määräsi perintätoimiston poistamaan vanhat henkilötiedot, joiden säilyttämistä kirjanpitolaki ei edellytä

Apulaistietosuojavaltuutettu on antanut Intrum Oy:lle määräyksen poistaa rekisteröidyn pyynnöstä tämän henkilötiedot, jotka liittyvät yli viisi vuotta sitten päättyneisiin perintätoimiin ja joiden säilyttäminen ei perustu kirjanpitolainsäädäntöön.

Näytä lisää
Tiedote 31.3.2020 9.09
Tietosuojavaltuutetun toimisto muuttaa Sörnäisiin 1.4.2020

Tietosuojavaltuutetun toimisto muuttaa Pasilasta Sörnäisiin keskiviikkona 1. huhtikuuta. Uusi käyntiosoite on Lintulahdenkuja 4. Muuton vuoksi tietosuojavaltuutetun toimiston puhelinneuvonta on suljettu 30.3.−3.4.

Näytä lisää
Uutinen 24.3.2020 16.02
Tietosuojavaltuutetun toimisto julkaisi vastauksia kysymyksiin koronaviruksesta ja tietosuojasta

Tietosuojavaltuutetun toimisto on koonnut verkkosivuilleen vastauksia yleisimpiin kysymyksiin tietosuojasta ja koronavirustilanteesta. Kysymykset koskevat muun muassa koronavirustilastojen esittämistä, terveystiedon määritelmää ja työnantajan vaitiolovelvollisuutta. Kysymyksiä ja vastauksia päivitetään myöhemmin tarpeen mukaan.

Näytä lisää
Tiedote 23.3.2020 14.51

Reijo Aarnion blogi

Yhteisössä on voimaa

24.1.2020

Yhteisössä on voimaa

Euroopan komissio antoi tammikuussa 2018 tiedonannon Euroopan parlamentille ja neuvostolle. Se sisälsi ohjeet yleisen tietosuoja-asetuksen suorasta soveltamisesta 25. toukokuuta 2018 lähtien. Tiedonnannon 3.3 jakso on otsikoitu jopa vähän haastavasti: ”Jäsenvaltioiden on annettava tarvittavat taloudelliset ja henkilöresurssit kansallisille tietosuojaviranomaisille”.

Näytä lisää