Hyppää sisältöön

Tietosuoja-asetuksen soveltamista koskevat ohjeet ja Euroopan tietosuojaneuvoston perustaminen pääaiheina EU:n tietosuojaviranomaisten kokouksessa

TSV
Julkaisuajankohta 5.2.2018 13.11 | Julkaistu suomeksi 22.5.2018 klo 10.34
Uutinen

EU:n tietosuojaviranomaiset kokoontuvat WP29-työryhmän kokoukseen 6.‒7. helmikuuta. Kokouksessa käsitellään EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen soveltamista koskevia ohjeita ja Euroopan tietosuojaneuvoston perustamista. Tuleva EU:n tietosuojaviranomaisista koostuva tietosuojaneuvosto korvaa nykyisen WP29-työryhmän.

Kokouksessa on tarkoitus hyväksyä päivitetyt ohjeet koskien henkilötietojen tietoturvaloukkauksista ilmoittamista, automatisoitua päätöksentekoa ja profilointia sekä henkilötietojen siirtoa kolmansiin maihin tai kansainvälisille järjestöille. Lisäksi kokouksessa on tarkoitus hyväksyä uusi ohje akkreditoinnista.

Tietosuojaviranomaisten kokouksessa valmistellaan myös vuoden 2018 toimintasuunnitelmaa. Euroopan tietosuojaneuvosto aloittaa toimintansa 25. toukokuuta, kun tietosuoja-asetusta ryhdytään soveltamaan. Kokouksessa järjestetään vaali tietosuojaneuvoston tulevasta puheenjohtajasta. WP29-työryhmän seuraava ja viimeinen kokous pidetään 24. toukokuuta.

WP29-työryhmän kokoukseen osallistuvat Suomesta tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio ja tietosuojavaltuutetun toimiston ylitarkastaja Anna Hänninen.

EU:n tietosuojauudistus

Tietosuojatyöryhmä WP29:n verkkosivut (englanniksi)

Lisätietoja:

tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio, puh. 02956 66730, reijo.aarnio(at)om.fi

Sivun alkuun