Hyppää sisältöön

Tietosuojavaltuutetun toimistolle on ilmoitettu noin 1500 tietosuojavastaavaa – onko oma organisaatiosi tehnyt ilmoituksen?

Julkaisuajankohta 12.3.2019 12.29
Uutinen

Organisaatioiden ilmoitusvelvollisuus alkoi toukokuussa 2018, kun EU:n yleistä tietosuoja-asetusta ryhdyttiin soveltamaan. Tietosuojavastaava on organisaation sisäinen tietosuoja-asiantuntija, joka auttaa ja tukee sekä johtoa että henkilöstöä noudattamaan tietosuojalainsäädäntöä.

Organisaation on nimitettävä tietosuojavastaava, jos se

  • käsittelee laajamittaisesti arkaluonteisia tietoja
  • seuraa ihmisiä laajamittaisesti, säännöllisesti ja järjestelmällisesti
  • on julkishallinnon toimija, joka ei ole tuomioistuin.

Tietosuojavastaava on sekä tietosuojavaltuutetun toimiston että rekisteröityjen yhteyshenkilö oman organisaationsa henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa. Tietosuojavastaavan yhteystiedot on ilmoitettava tietosuojavaltuutetun toimistolle. Ilmoituksen voi tehdä tietosuojavaltuutetun toimiston verkkolomakkeella.

Tietosuojavastaavan yhteystietojen on oltava myös julkisesti saatavilla, esimerkiksi organisaation verkkosivuilla, jotta rekisteröidyt voivat olla helposti yhteydessä tietosuojavastaavaan. Tietosuojavaltuutetun toimiston verkkosivuilla kerrotaan lisää tietosuojavastaavista ja heidän tehtävistään.

Lisätietoja:

tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio, puh. 040 520 7068, reijo.aarnio(at)om.fi

Verkkolomake: Ilmoitus tietosuojavastaavasta
Tietosuojavastaavat
Usein kysyttyä tietosuojavastaavista

Sivun alkuun