Ajankohtaista

Ohjeistukset verkkoneutraaliudesta ja oikeudesta tulla unohdetuksi Euroopan tietosuojaneuvoston käsittelyssä

ETA-maiden tietosuojaviranomaiset ja Euroopan tietosuojavaltuutettu kokoontuivat 2.–3. joulukuuta Euroopan tietosuojaneuvoston 16. täysistuntoon. Istunnossa aiheina olivat mm. käytännesääntöjen valvontaelinten akkreditointivaatimukset sekä ohjeistukset verkkoneutraaliudesta ja oikeudesta tulla unohdetuksi hakukoneisiin liittyvissä tapauksissa.

Näytä lisää
Tiedote 5.12.2019 10.53
Apulaistietosuojavaltuutettu antoi Finnkinolle huomautuksen ja määräyksen muuttaa henkilötietojen käsittelyn toimintatapoja

Apulaistietosuojavaltuutettu on määrännyt Finnkino Oy:n muuttamaan tietosuojakäytäntöjään. Virheelliset toimintatavat koskevat muun muassa asiakkaiden tietosuojaoikeuksien toteuttamista ja sähköisen suoramarkkinoinnin lähettämistä. Tietosuojavaltuutetun toimistossa on ollut käsiteltävänä 40 Finnkinoa koskevaa asiaa.

Näytä lisää
Tiedote 4.12.2019 9.04

Reijo Aarnion blogi

Tietosuoja ja innovaatiot

18.9.2019

Tietosuoja ja innovaatiot

Olette varmaankin kuulleet ainakin silloin tällöin kommentteja, joiden mukaan tietosuoja estää innovaatiotoimintaa ja antaa amerikkalaisille toimijoille tarpeettomasti kilpailuetua eurooppalaisiin nähden. Tätä näkemystä olen pyrkinyt vastustamaan. Tietosuojavaltuutetun toimiston visiona on, että tietosuoja on menestystekijä. Olemme olleet ylpeitä, että joskus parjatunkin GDPR:n myötä Eurooppa on ottanut globaalin johtajan roolin itselleen.

Näytä lisää