Ajankohtaista

Puhelinneuvontamme on suljettu 5.–6.12.2022

Tietosuojavaltuutetun toimiston puhelinneuvonta on poikkeuksellisesti suljettuna maanantaina 5.12. Puhelinneuvonta on kiinni myös itsenäisyyspäivänä 6.12.

Näytä lisää
Tiedote 29.11.2022 14.48

Uusi hanke edistää lasten ja nuorten tietosuojaa harrastustoiminnassa

Tietosuojavaltuutetun toimiston ja TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry:n uusi GDPR4CHLDRN-hanke tarjoaa tietoa henkilötietojen käsittelystä lasten harrastustoimintaa järjestäville yhdistyksille, lapsille ja nuorille sekä heidän vanhemmilleen. Hankkeessa laaditaan työkaluja tietosuojalainsäädännön soveltamisen tueksi harrastusseuroille sekä lisätään lasten ja nuorten sekä heidän vanhempiensa ymmärrystä tietosuojasta.

Näytä lisää
Tiedote 28.11.2022 9.11

Tietosuojaviranomaiset kehottavat varovaisuuteen qatarilaisten sovellusten lataamisessa ja käytössä MM-kisojen aikana

Eurooppalaiset tietosuojaviranomaiset kehottavat Qatarin jalkapallon MM-kisoihin matkustavia varovaisuuteen qatarilaisten Hayya- ja Ehteraz -mobiilisovellusten lataamisessa ja käytössä. Viranomaiset ovat todenneet, että sovellukset todennäköisesti aiheuttavat vakavia tietosuoja- ja turvallisuusriskejä. Sovellusten käytössä on hyvä noudattaa erilaisia varotoimia.

Näytä lisää
Tiedote 22.11.2022 15.16

Tietosuojavaltuutetun blogi

28.1.2022

Tietosuojaa turvataan eurooppalaisella yhteistyöllä

Tietosuojapäivän seminaari järjestetään tänään etänä. Kuten myös viime vuonna. Ehkä ensi vuonna pääsemme jälleen tapaamaan kollegoita ihan kasvotusten. Kansainvälinen tietosuojapäivä on oivallinen hetki tehdä katsaus viime vuoteen ja pysähtyä tarkastelemaan myös eurooppalaista kehitystä hieman laajemmalla perspektiivillä.

Näytä lisää