Ajankohtaista

Apulaistietosuojavaltuutettu: teleoperaattori voi säilyttää asiakkaansa tietoja kolme vuotta sopimussuhteen päättymisestä

Apulaistietosuojavaltuutettu katsoo, että teleoperaattorilla on oikeus säilyttää matkapuhelinasiakkaidensa tietoja kolme vuotta asiakkuuden päättymisen jälkeen. Aikaraja juontuu siitä, että lain mukaan velat vanhentuvat kolmessa vuodessa. Jos tiedot poistettaisiin sitä aikaisemmin, yrityksellä ei välttämättä olisi mahdollisuutta puolustautua tilanteessa, jossa asiakas tai muu velkoja esittää virheeseen perustuvia vaatimuksia.

Näytä lisää
Tiedote 16.5.2024 12.44

Tietosuojavaltuutetun toimisto selvittää Helsingin kaupunkiin kohdistunutta tietoturvaloukkausta

Helsingin kaupunki on tiedottanut vakavasta tietomurrosta tietoverkossaan. Tietosuojavaltuutetun toimisto selvittää tapahtunutta henkilötietojen tietoturvaloukkausta ja tutkii muun muassa, onko kaupunki huolehtinut asianmukaisesti tietosuojavaatimuksista, ja ovatko sen suojatoimet olleet puutteelliset. Poliisi tutkii tapausta törkeänä tietomurtona.

Näytä lisää
Tiedote 14.5.2024 12.43

Euroopan tietosuojaneuvoston toimintakertomus 2023: ihmisten digitaalisia oikeuksia turvaamassa

Euroopan tietosuojaneuvosto on julkaissut vuoden 2023 toimintakertomuksensa. Kertomuksessa annetaan katsaus neuvoston työhön ja keskeisimpiin saavutuksiin viime vuodelta. Lisäksi kertomuksessa esitellään EU-maiden tietosuojaviranomaisten välistä yhteistyötä ja kansallisia päätöksiä.

Näytä lisää
Tiedote 30.4.2024 9.08

Tietosuojavaltuutetun blogi

2.4.2024

Tarkastuksilla tuetaan tietosuojatyössä onnistumista

Tietosuojavaltuutetun toimisto pyrkii osana valvontatoimintaansa ennaltaehkäisemään henkilötietojen käsittelyyn liittyviä loukkauksia ja edistämään tietoisuutta tietosuojaan liittyvistä oikeuksista ja velvollisuuksista. Näitä tavoitteita kohti pyrimme myös tarkastuksia tekemällä.

Näytä lisää