Ajankohtaista

Tietojen siirrot kolmansiin maihin: suosituksia siirtovälineitä täydentävistä suojatoimista ja luonnokset komission uusista vakiolausekkeista

Euroopan tietosuojaneuvosto on julkaissut suosituksia toimista, joilla täydennetään tietosuoja-asetuksen tiedonsiirtovälineitä. Täydentävillä suojatoimilla varmistetaan, että henkilötietojen suoja on EU:n vaatimuksia vastaavalla tasolla, kun tietoja siirretään kolmansiin maihin. Lisäksi Euroopan komissio on julkaissut luonnokset päivitetyistä vakiolausekkeista tietojen siirroille kolmansiin maihin. Suosituksista ja vakiolausekkeista voi antaa palautetta tietosuojaneuvoston ja komission verkkosivuilla.

Näytä lisää
Tiedote 17.11.2020 17.00
Euroopan tietosuojaneuvosto hyväksyi ensimmäisen sitovan kiistanratkaisupäätöksen

Euroopan tietosuojaneuvosto hyväksyi täysistunnossaan 9. marraskuuta ensimmäisen kiistanratkaisupäätöksensä yleisen tietosuoja-asetuksen 65 artiklan perusteella. Päätös koskee asiaa, jossa Irlannin valvontaviranomainen oli johtavana valvontaviranomaisena antanut Twitter International Companya koskevan päätösehdotuksen. Useat osallistuvat valvontaviranomaiset olivat sen jälkeen esittäneet asiaa koskevia merkityksellisiä ja perusteltuja vastalauseita.

Näytä lisää
Uutinen 11.11.2020 13.40
Tietosuoja avaa pk-yrityksille ovia Eurooppaan

Tietosuojavaltuutetun toimiston ja TIEKEn marraskuussa alkava GDPR2DSM-yhteishanke antaa mikro- ja pk-yrityksille tietoa ja työkaluja tietosuojasta huolehtimiseen. Tietosuoja rakentaa luottamusta yritysten toimintaan ja voi tuoda uusia kansainvälisiä liiketoimintamahdollisuuksia.

Näytä lisää
Tiedote 4.11.2020 14.01

Tietosuojavaltuutetun blogi

Uutta kohti yhteistyössä

2.11.2020

Uutta kohti yhteistyössä

Virka tuo viisauden, tietää vanha sananparsi. Eilen sunnuntaina aloitin tietosuojavaltuutetun virassa – ja nyt sitä viisautta totisesti tarvitaan.

Näytä lisää