Ajankohtaista

Apulaistietosuojavaltuutettu: sijaintitiedon keräämisen ei pidä olla automaattisesti päällä työntekijöiden tietokoneissa ilman perustetta

Tietosuojavaltuutetun toimisto on selvittänyt julkisen sektorin palveluntarjoajilta sijaintitietotoiminnon käyttöä kuntasektorin ja valtionhallinnon työntekijöiden tietokoneissa. Selvityksen taustalla oli Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin tekemä tietoturvaloukkausilmoitus, jonka mukaan sijaintitietojen keräämisen sallivat asetukset ovat olleet päällä työntekijöiden Windows 10 -työasemissa, vaikka tietoja ei ole ollut tarkoitus kerätä. Kannettavia tietokoneita on käytetty esimerkiksi etätyössä.

Näytä lisää
Tiedote 22.6.2022 10.19

Puhelinneuvontamme on poikkeuksellisesti suljettu 27.6.2022

Tietosuojavaltuutetun toimiston puhelinneuvonta on poikkeuksellisesti suljettuna juhannuksen jälkeen maanantaina 27. kesäkuuta.

Näytä lisää
Tiedote 20.6.2022 13.43

Tietosuojavaltuutettu: tietosuojasääntely ei lähtökohtaisesti estä ajoneuvon huoltohistoriatietojen antamista uudelle omistajalle – ei myöskään velvoita antamaan tietoja

Tietosuojavaltuutettu on arvioinut, voiko uusi omistaja saada käytetyn ajoneuvon huolto- ja korjaushistoriatiedot huoltoliikkeeltä yleisessä tietosuoja-asetuksessa säädetyn tarkastusoikeuden nojalla. Tietosuojavaltuutettu katsoo, että huoltohistoriatiedot eivät ole auton uuden omistajan henkilötietoja, minkä vuoksi uudella omistajalla ei ole oikeutta saada tietoja nimenomaan tarkastusoikeuden perusteella.

Näytä lisää
Tiedote 9.6.2022 9.37

Tietosuojavaltuutetun blogi

28.1.2022

Tietosuojaa turvataan eurooppalaisella yhteistyöllä

Tietosuojapäivän seminaari järjestetään tänään etänä. Kuten myös viime vuonna. Ehkä ensi vuonna pääsemme jälleen tapaamaan kollegoita ihan kasvotusten. Kansainvälinen tietosuojapäivä on oivallinen hetki tehdä katsaus viime vuoteen ja pysähtyä tarkastelemaan myös eurooppalaista kehitystä hieman laajemmalla perspektiivillä.

Näytä lisää