Ilmoitus epäkohdasta henkilötietojen käsittelyssä

Mihin tarkoitukseen tietoja käsitellään

Tietosuoja-asetuksen mukaan jokaisella rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, jos rekisteröity katsoo, että häntä koskevien henkilötietojen käsittelyssä rikotaan tietosuoja-asetusta. Rekisteröity voi tehdä valituksen esimerkiksi silloin, jos rekisterinpitäjä ei toteuta tietosuoja-asetuksessa olevia rekisteröidyn oikeuksia asianmukaisesti.

Epäkohdasta ilmoittaminen tietosuojavaltuutetun toimistolle

Tietosuojavaltuutetun toimiston Ilmoitus epäkohdasta henkilötietojen käsittelyssä -lomake toimii Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin Turvalomake-palvelussa. Lomake täytetään ja lähetetään suojatusti tietosuojavaltuutetun toimistoon.

Saat tietosuojavaltuutetun toimistolta viestin, kun lähettämäsi ilmoitus on vastaanotettu tietosuojavaltuutetun toimiston kirjaamossa.

Voit halutessasi tehdä lomakkeella ilmoituksen myös nimettömästi. Tällöin voit jättää yhteystietosi täyttämättä lomakkeen kenttiin. Huomaathan, että jos teet ilmoituksen nimettömästi, et saa viestiä ilmoituksen vastaanottamisesta kirjaamossamme, emmekä voi ottaa sinuun yhteyttä asian mahdollisesta ratkaisusta.

Tietosuojakäytäntömme: sähköinen asiointi