Hoppa till innehåll

Dataskydd ett tema på Kommunernas och landskapens cybersäkerhetsdagar 11‒12 oktober

TSV
Utgivningsdatum 19.9.2017 16.31
Nyhet

Dataombudsmannens byrå deltar i Kommunernas och landskapens cybersäkerhetsdagar på Kommunernas hus i Helsingfors den 11‒12 oktober. Teman för evenemanget är bl.a. dataskydd, förändringar och ansvar i fråga om cybersäkerhet samt digitalisering av tjänster.

Cybersäkerhetsdagarna inleds onsdagen den 11 oktober med en gemensam del som handlar om förändringar i den digitala säkerheten, cybersäkerhet och dataskyddsreformen. På eftermiddagen och torsdagen den 12 oktober är programmet indelat i tre olika delar: dataskydd och personal, administrativ säkerhet och teknisk datasäkerhet.

Sakkunniga från dataombudsmannens byrå medverkar med föreläsningar om dataskydd

Dataombudsman Reijo Aarnio ger en översikt över dataskyddsreformens nuläge. Överinspektör Anna Hänninen berättar om EU:s dataskyddsförordning och dataskyddsmyndighetens roll samt principerna för hantering av personuppgifter. Överinspektör Niina Heikman föreläser om anmälan av personuppgiftsbrott. Hela programmet och ytterligare information finns på evenemangets webbsida.

FCG Koulutus arrangerar evenemanget i samarbete med Kommunförbundet, finansministeriets OffICT-avdelning, Cybersäkerhetscentralen vid Kommunikationsverket och dataombudsmannens byrå.

Tillbaka till toppen