Hoppa till innehåll

Dataombudsmannens byrå har mottagit två anmälningar om personuppgiftsincidenter som inträffat på hotell i Helsingfors – bekanta dig med råden för personer som blivit föremål för dataläckage

Utgivningsdatum 26.4.2022 17.08 | Publicerad på svenska 2.5.2022 kl. 11.55
Pressmeddelande

Kundernas personuppgifter har läckt ut i Helsingfors från två hotell som ingår i Nordic Choice Hotels-kedjan. Enligt dataombudsmannens byrås nuvarande kännedom omfattar de läckta uppgifterna åtminstone kundens namn, födelsetid och kontaktuppgifter samt uppgifter från officiella handlingar.

Dataombudsmannens byrå har mottagit inledande anmälningar om personuppgiftsincidenter av två hotell som ingår i samma hotellkedja. Incidenterna berör tusentals hotellkunder. Anmälningar om det inträffade har tills vidare inte kommit in från andra aktörer.

Läckta personuppgifter förknippas med en risk för att de blir missbrukade. På vår webbplats har vi samlat allmänna råd för dem som drabbats av en personuppgiftsincident. Ytterligare anvisningar om vad man kan göra vid eventuell identitetsstöd eller dataläckage har samlats i guiden från Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata i webbtjänsten Suomi.fi.

Mer information:

​​​​​​​Biträdande dataombudsman Heljä-Tuulia Pihamaa, helja-tuulia.pihamaa(at)om.fi, tfn 029 56 66787

Tillbaka till toppen